Η διαθεσιμότητα βάζει «φωτιά» στα πανεπιστήμια – Στα... κάγκελα οι διοικητικοί υπάλληλοι - iefimerida.gr

Η διαθεσιμότητα βάζει «φωτιά» στα πανεπιστήμια – Στα... κάγκελα οι διοικητικοί υπάλληλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να εξετάσουν τη στάση που θα τηρήσουν έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο για το θέμα της διαθεσιμότητας. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραμένει και σήμερα κλειστό μετά την απόφαση που έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος την περασμένη Πέμπτη.

«Οι εργαζόμενοι στο ΕΜΠ αναστείλαμε την τρίμηνη απεργία μας με απόφαση γενικής συνέλευσης, καθώς δεχθήκαμε τη συμφωνία στην πρόταση που κατέθεσε και εγγράφως το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα ιδρύματα, ώστε οι διαθέσιμοι να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας εφόσον ολοκληρωθεί η αναγκαία διάρθρωση σε αυτά», τόνιζε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος των υπαλλήλων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στη συνέχεια «υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ότι η συμφωνία για τους 600 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ «είναι λύση ικανοποιητική και συμβατή με τον προγραμματισμό του υπουργείου, το οποίου η θέση ήταν και παραμένει ότι δεν μπορούσαμε να επανατοποθετήσουμε περισσότερους από 600 διοικητικούς που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα από τα οκτώ πανεπιστήμια».

Από την πλευρά του, ικανοποίηση εκφράζει το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη συμφωνία σχετικά με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, καθώς, όπως επισήμαιναν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, πρώτον, κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα δεν απολύεται όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων. Δεύτερον, διότι πέραν της άμεσης προκήρυξης προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων, υπάρχει πλέον δυνατότητα αν από την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, αυτές να καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ