Ο γύρος της Κούβας με skateboard: Ενα μοναδικό ταξίδι σε μία κλειστή κοινωνία [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο γύρος της Κούβας με skateboard: Ενα μοναδικό ταξίδι σε μία κλειστή κοινωνία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να βρίσκεται σχεδόν δίπλα στις ΗΠΑ, ωστόσο η Κούβα θεωρείται από πολλούς «κλειστή» σε αρκετές από τις μόδες των γειτονικών της ηπείρων. Μία από αυτές είναι και το skateboarding, και παρόλο που δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, το σπορ αναπτύσσεται ραγδαία στη χώρα.

Δεν υπάρχει κατάστημα skate και το μοναδικό υποτυπώδες skate park στην Αβάνα, μάλον καθιστά την Κούβα ένα απίθανο μέρος για να ανθίσει το συγκεκριμένο άθλημα. Ωστόσο παρά την έλλειψη βασικού εξοπλισμού και υποδομών, στη χώρα υπάρχουν ήδη 1.000 skaters, οι οποίοι εξασκούνται με δανεικό εξοπλισμό.

Ενας από τα πιο δημιουργικούς skaters και surfers της Κούβας, ο Γιοχάνι Περέζ Ριβέρα στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, εξηγεί πώς οι νέοι της χώρας, προσπαθούν να «σπάσουν τα τείχη» και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα λίγα μέσα που διαθέτουν.

Ο «Mamerto», όπως είναι γνωστός σε όλο το νησί ο Ριβέρα, είναι από τους πιο ενεργούς skaters και πρωταγωνιστεί στην προώθηση του αθλήματος. Μάλιστα το Cuba Skate, είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που έχει δημιουργηθεί από τον Αμερικανό skater Μάιλς Τζάκσον και παρουσιάζει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ με τις ζωές του «Mamerto» και των φίλων του, προσπαθώντας να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ