Επανέλεγχος πιστοποιητικών -Οι τέσσερις λόγοι που θα δείξουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο - iefimerida.gr

Επανέλεγχος πιστοποιητικών -Οι τέσσερις λόγοι που θα δείξουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο

Επανέλεγχος πιστοποιητικών -Οι τέσσερις λόγοι που θα δείξουν την πόρτα εξόδου απ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο επανέλεγχος των πιστοποιητικών δημοσίων υπαλλήλων των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου καθορίζει η υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρηστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με την aftodioikisi πρόκειται για τουλάχιστον 45 με 50.000 υπαλλήλους του γνωστού ΠΔ Παυλόπουλου του 2004 (πάνω από 35.000) αλλά και Βάσως Παπανδρέου του 2002 (πάνω από 10.000).

Εκτός Δημοσίου θα τεθούν μετά από την εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη πορισματική έκθεση των κλιμακίων και απόφαση του ΑΣΕΠ υπάλληλοι οι οποίοι έχουν:

  • Καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά,
  • Δηλώσει αναληθή ή ανακριβή στοιχεία, πάνω στα οποία στηρίχτηκε η απόφαση μετατροπής της σύμβασης
  • Παρασιωπήσει ή αποκρύψει κρίσιμα στοιχεία
  • Προβεί σε οποιαδήποτε άλλη μη νόμιμη ενέργεια αναφορικά με τη συνδρομή των κατά περίπτωση νόμιμων προϋποθέσεων για τη μετατροπή της σύμβασης.

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού ή άλλες αρμόδιες οργανικές μονάδες, αποστέλλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εντός της οριζόμενης από αυτό προθεσμίας, ονομαστικό κατάλογο όλων των υπαλλήλων τους, των οποίων οι συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας ή έργου μετετράπησαν σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Ο σχετικός κατάλογος περιλαμβάνει ανά φορέα το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου, την κατηγορία και ειδικότητα προσωπικού στην οποία ανήκει, εκείνη στην οποία κατετάγη κατά το χρόνο μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου, τις διατάξεις βάσει των οποίων έγινε η μετατροπή της σύμβαση σε αορίστου χρόνου και την ακριβή ημερομηνία μετατροπής της σύμβασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ