Η γλώσσα του σώματος πρόδωσε Ομπάμα και Πούτιν: Τι «διάβασαν» οι ειδικοί στις κινήσεις τους - iefimerida.gr

Η γλώσσα του σώματος πρόδωσε Ομπάμα και Πούτιν: Τι «διάβασαν» οι ειδικοί στις κινήσεις τους

Η γλώσσα του σώματος πρόδωσε Ομπάμα και Πούτιν: Τι «διάβασαν» οι ειδικοί στις κι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, το κλίμα ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Μπαράκ Ομπάμα, ήταν αδιαμφισβήτητα τεταμένο. Ειδικοί εμπειρογνώμονες «διάβασαν» τη γλώσσα του σώματος των δύο προέδρων, βγάζοντας εκρηκτικά συμπεράσματα.

Μιλώντας στο Business Insider, ο εμπειρογνώμονας της γλώσσας του σώματος Δρ. Νικ Μόργκαν, πιστεύει ότι το πρόβλημα ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ότι βρέθηκαν δύο alpha males στον ίδιο χώρο σε έμμεση προσπάθεια επιβίωσης του "ισχυρότερου".

Ο Μόργκαν αξιολόγησε το πολύ σύντομο βίντεο της συνάντησης 10 έως 15 λεπτών που κυκλοφόρησε από τη γαλλική κυβέρνηση για το Business Insider. Αν και προειδοποίησε ότι το βίντεο ήταν πολύ μικρό για να μαζέψει σημαντικές ποσότητες πληροφοριών, ο Μόργκαν έδωσε κάποια στοιχεία για τη σύντομη συνάντηση μεταξύ των δύο παγκοσμίων ηγετών. Συνολικά, φάνηκε σαν ο Πούτιν να απέρριψε μία πρόταση από τον Ομπάμα.

«Δεν μπορείς να πεις πολλά από ένα βίντεο τόσο μικρό. Παρ 'όλα αυτά, είναι διασκεδαστικό να κάνουμε εικασίες» είπε ο Μόργκαν: «αυτό που διάβασα εγώ είναι ότι με τη γλώσσα του σώματος ο Ομπάμα έμοιαζε να ζητάει κάτι από τον Πούτιν και εκείνος να του απαντά "όχι δε μπορώ να το κάνω αυτό"»

Ωστόσο, πέρα από το μικρό μέγεθος του βίντεο, το γεγονός ότι δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια χρονική στιγμή της συνομιλίας τους αναφέρεται το απόσπασμα, καθιστά δύσκολο να κάνουμε οποιεσδήποτε εικασίες, εξηγεί ο Μόργκαν: «Θα μπορούσε να ζητάει από τον Πούτιν να φάνε μαζί, ή οτιδήποτε άλλο»

Παρά τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με το βίντεο, στο σύνολό τους, ο Μόργκαν παρατήρησε ότι ο Πούτιν φάνηκε να είναι πιο «νευρικός» από τον Ομπάμα: «Από τους δυο τους ο Πούτιν φάνηκε πιο ταραγμένος και κοιτάζει γύρω του νευρικά. Ο Ομπάμα αντίθετα φαίνεται πιο χαλαρός»

Σύμφωνα με τον Μόργκαν, το γεγονός ότι υπήρξε «περισσότερη κίνηση» από τον Πούτιν παρά από τον Ομπάμα τον οδήγησε να πιστέψει ο Ρώσος ηγέτης ήταν πιο «ταραγμένος» από τον Αμερικανό ομόλογό του. Ο Μόργκαν σημείωσε ο Πούτιν φάνηκε να «τρίβει τη μύτη του» σε ένα σημείο και «να κουνάει το κεφάλι του», ενώ ο Ομπάμα παρέμενε σχετικά ήρεμος.

«Το πιο ισχυρό πρόσωπο τείνει να μένει ακίνητο και τα λιγότερο ισχυρά άτομα έρχονται προς αυτό» είπε ο Μόργκαν. «Μου φαίνεται σαν ο Ομπάμα να έκανε τον Πούτιν να έρθει σ 'αυτόν»

Ο Μόργκαν παρατήρησε επίσης ότι και ο Πούτιν χρησιμοποίησε μία κλασική στρατηγική κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης.

«Εβαλε τα χέρια του στα πλευρά του και άφησε τους αγκώνες έξω. Αυτή είναι κλασική στάση όταν συναντιούνται δύο alpha males και το ένα είναι πολύ πιο ψηλό» αναφέρει ο Μόργκαν: «Ο Ομπάμα είναι τουλάχιστον ένα κεφάλι ψηλότερος και ο Πούτιν ήθελε να απλωθεί στο χώρο. Δεν μπορούσε να επικρατήσει στον κάθετο άξονα κι έτσι απλώθηκε στον οριζόντιο»

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα και ο Πούτιν συζήτησαν πιθανά σχέδια για να μειωθούν οι εντάσεις γύρω από την συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία και τη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Οπως αναφέρει ο Μόργκαν, ελπίζει πώς η στιγμή που φάνηκε ο Πούτιν να απορρίπτει μία πρόταση του Ομπάμα στο βίντεο να μην ήταν κάτι τόσο σοβαρό: «Ας ελπίσουμε ότι του είπε "όχι δεν μπορώ να δειπνήσω μαζί σας" και όχι "όχι δεν μπορώ να κάνω ειρήνη στον κόσμο"»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ