TEDxKalamata: Η Αρχαία Μεσσήνη φιλοξενεί ιστορίες για τα... όρια και πώς τα ξεπερνάμε - iefimerida.gr

TEDxKalamata: Η Αρχαία Μεσσήνη φιλοξενεί ιστορίες για τα... όρια και πώς τα ξεπερνάμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναγνωρίζουμε τα όριά μας και τα ξεπερνάμε! Αυτή είναι η πρόκληση του τρίτου TEDxKalamata που φέρει τον τίτλο "limits" και φιλοξενείται στις 7 Ιουνίου, 2014 στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.Φετινή θεματική: τα Όρια. Τα όρια υπάρχουν για να προσδιορίζουν την ταυτότητα μας και να μας προκαλούν. Όρια προσωπικά, όρια βιολογικά και σωματικά, όρια κοινωνικά, όρια που θέτει η θέση μας στον χάρτη, η θρησκεία, η γλώσσα, τα ταμπού και οι κοινωνικές αντιλήψεις.

Το TEDxKalamata "limits" εμπνέεται από "ιδέες" που αντιλαμβάνονται τα όρια και καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν. Πίσω από τα όρια: Άνθρωποι. Άνθρωποι που ορίζονται και κινούνται μέσα σ' αυτά, εξελίσσονται και τα παρασύρουν μαζί τους. Η Καλαμάτα φιλοξενεί ιστορίες που αποδεικνύουν πως το απίθανο μπορεί να γίνει πιθανό, σ' ένα παράδοξο ταξίδι όπου τα όρια ορίζονται, με σκοπό να εμπνεύσουν και όχι να ορίσουν.

Οι φετινοί ομιλητές:

Στις 8 Ιουνίου, το TEDxKalamata, διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι με τον Κωστή Μαραβέγια, παρουσιαστή της κύριας εκδήλωσης.

To TEDxKalamata έχει βαθιά κοινωνική συνείδηση και το αποδεικνύει έμπρακτα! Απευθύνεται στον καθένα, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, με τις τιμές των εισιτήριων της εκδήλωσης να είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες της εποχής μας. Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν την είσοδο στην εκδήλωση, τη μεταφορά με πούλμαν από την Καλαμάτα στην Αρχαία Μεσσήνη και την είσοδο στο πάρτι με τον Κωστή Μαραβέγια!

Για τους ανέργους, τα εισιτήρια παρέχονται δωρεάν. Για φοιτητές και μαθητές το εισιτήριο κοστίζει €5 και το κανονικό €15.

Μεγάλος χορηγός είναι η Cosmote, χορηγοί οι Aegean Airline, Costa Navarino, Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη" και Horizon Blu 5*. Υποστηρικτές οι Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ,Horizon Blue Hotel, OTE TV, Μορέας Α.Ε και Viva.gr.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.tedxkalamata.com

Σχετικά με το ΤΕDxKalamata

To TEDxKalamata είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία 20 νέων, που φιλοδοξούν στη δημιουργία ενός πυρήνα δράσεων και συζητήσεων, οι οποίες θα εντάξουν στην πόλη της Καλαμάτας έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια.

Πιστεύει στη δυναμική της πόλης, οραματίζεται την αποκέντρωση και μία πόλη που χτίζει πάνω στα δυνατά της σημεία. Μία πόλη που δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη και αποτελεί τον οδηγό για ένα νέο μοντέλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το TEDxKalamata 2013 υπήρξε το πρώτο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί στην παγκόσμια λίστα των "must see to believe" events από το TED ανάμεσα στα 5.000 που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

www.tedxkalamata.com

Σχετικά με το ΤΕD

Το TED (Technology, Entertainment, Design) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, αφιερωμένη στις 'Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν'. Ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1984 ως ένα συνέδριο που στόχο είχε να φέρει σε επαφή τρεις κόσμους: Τεχνολογία, Ψυχαγωγία, Σχεδιασμό.

Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών του TED, βασικό ρόλο παίζουν τα προγράμματα TEDx. Το "x" δηλώνει την αυτο-οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εξαίρετους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ομιλίες εκδήλωση όρια TEDxKalamata
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ