Εμμεσο «όχι» ΔΗΜΑΡ στο άνοιγμα Βενιζέλου: Μας χωρίζουν ακόμη πολλά - iefimerida.gr

Εμμεσο «όχι» ΔΗΜΑΡ στο άνοιγμα Βενιζέλου: Μας χωρίζουν ακόμη πολλά

Εμμεσο «όχι» ΔΗΜΑΡ στο άνοιγμα Βενιζέλου: Μας χωρίζουν ακόμη πολλά μεγάλα εμπόδι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμμεσο «όχι» της ΔΗΜΑΡ στο άνοιγμα του Ευάγγελου Βενιζέλου μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Χρήστου Μαχαίρα, ο οποίος επισήμανε ότι τις δύο πλευρές χωρίζουν ακόμη πολλά μεγάλα εμπόδια.Ο κ. Μαχαίρας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, τόνισε ότι τα μεγάλα εμπόδια που χωρίζουν τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς δεν μπορούν να καλυφθούν εύκολα, αφήνοντας, ωστόσο, ένα παραθυράκι ανοιχτό.

«Χωρίς να θέλω να προκαταλάβω οποιαδήποτε εξέλιξη, μια και όλα αυτά τα ζητήματα είναι αντικείμενο του διαλόγου που ξεκίνησε στο κόμμα μας, η προσωπική μου θέση είναι ότι τα μεγάλα πολιτικά εμπόδια που χωρίζουν τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερά, δεν μπορούν να αρθούν με προτάσεις που ακυρώνουν την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς» ήταν τα λόγια του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Χρήστος Μαχαίρας τόνισε ότι «η εκλογή προέδρου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως διαδικαστικό ζήτημα, ούτε να αποσυνδέεται από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

«Το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας δεν απασχόλησε τη συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας - Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Επειδή ωστόσο με ρωτάτε, σπεύδω να σας υπενθυμίσω πρόσφατη δήλωση του κ. Κουβέλη, ο οποίος τόνισε οτι η εκλογή προέδρου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως διαδικαστικό ζήτημα, ούτε να αποσυνδέεται απο τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Εκτίμησε μάλιστα οτι με βάση του παρόντες κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αν δεν αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές δεν είναι δυνατόν να προκύψει η απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία» ήταν τα λόγια του κ. Μαχαίρα.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ