Η διαφθορά καλά κρατεί στην Ελλάδα -Φεύγουν από το παράθυρο 560 εκατ. ευρώ το χρόνο - iefimerida.gr

Η διαφθορά καλά κρατεί στην Ελλάδα -Φεύγουν από το παράθυρο 560 εκατ. ευρώ το χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η διαφθορά ανθεί και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε την Πέμπτη στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, υπό τον γενικό τίτλο «Ηθική, δεοντολογία και καταπολέμηση της διαφθοράς», καταγράφηκε το μέγεθος του προβλήματος στο... εσωτερικό, αλλά και αλλού.

Οπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Ελλάδα, το κόστος της διαφθοράς φτάνει τα 560 εκατ. ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τέσσερις στους πέντε κατοίκους ευρωπαϊκών χωρών θεωρούν ότι η διαφθορά και το «μαύρο χρήμα» είναι μείζονα προβλήματα, καθώς αφαιρούν δημόσιους πόρους.

Τούτο είναι κάτι παραπάνω από αίσθηση, καθώς στην πραγματικότητα εντός της ΕΕ η διαφθορά φτάνει το ποσό μαμούθ των εκατόν είκοσι δισ. ευρώ το χρόνο.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εκδήλωση άρχισε με καθυστέρηση, καθώς έξω από το κτίριο του ΕΒΕΘ, στην οδό Τσιμισκή, είχαν συγκεντρωθεί απολυμένοι σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες και υπάλληλοι της ΕΤ-3, οι οποίοι κρατώντας πανό φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικα. Σε κάποια στιγμή σημειώθηκε μικροένταση, αλλά δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν σχηματίσει κλοιό μπροστά από το κτίριο, δεν τους επέτρεψαν να το προσεγγίσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωπαϊκή Ένωση διαφθορά Eurostat
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ