Η νέα τρέλα που σαρώνει -Φωτογραφίζονται τόπλες μπροστά από μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η νέα τρέλα που σαρώνει -Φωτογραφίζονται τόπλες μπροστά από μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη στιγμή που τα κινητά άρχισαν να έχουν φωτογραφικές κάμερες υψηλής ανάλυσης και αναπτύχθηκαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στηρίζονται κυρίως στη φωτογραφία, όπως το Instagram, ο εφευρετικότητα ορισμένων σε ότι έχει να κάνει με τη φωτογραφία δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Τελευταίο παράδειγμα οι φωτογραφίες που απεικονίζουν ταξιδιώτες να φωτογραφίζονται τόπλες μπροστά από μνημεία ή άλλα αξιοθέατα ανά τον κόσμο που επισκέπτονται.

Η ιδέα για το Topless Tour Project ξεκίνησε το 2012 από τρεις φοιτήτριες, όταν τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς επισκέφθηκαν τη γενέτειρά τους στη Νορβηγία. Σε μια βόλτα τους σε λίμνη της περιοχής αποφάσισαν αυθόρμητα να πετάξουν τα ρούχα τους για να δουν πόσο θα μπορούσαν να αντέξουν στο κρύο. «Ηταν εκπληκτικό το πώς η θερμοκρασία του σώματός μου προσαρμόστηκε αμέσως. Ενιωσα τόσο φυσικά, τόσο ελεύθερα. Σύντομα εθίστηκα σε αυτό το συναίσθημα και το αναζητούσα συνεχώς», λέει μια από τις φοιτήτριες αυτές.

Τα κορίτσια, ύστερα από αυτό, όχι μόνο άρχισαν να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και να φωτογραφίζονται γυμνές αλλά παρακίνησαν και πάρα πολλούς άλλους να κάνουν το ίδιο. Ετσι, τώρα δεκάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, όπου και αν βρεθούν, πετούν τα ρούχα τους με σκοπό να αναρτήσουν τις τόπλες φωτογραφίες τους μπροστά από τα διάφορα μνημεία στο Διαδίκτυο.

Ολοι τους, βέβαια, εκθέτουν στο φωτογραφικό φακό μόνο την πλάτη τους και όχι το γυμνό στήθος τους, αφού όπως εξηγεί μια από τις φοιτήτριες σκοπός της είναι το άνοιγμα του γυμνού στήθους και της καρδιάς τους στον... κόσμο.

Τα τρία κορίτσια που ζουν μαζί στο Γκρίνουιτς και σπουδάζουν μουσική και χορό στο πανεπιστήμιο Τρίνιτι, έχουν μέχρι στιγμής φωτογραφηθεί τόπλες στο Οσλο, τη Νέα Υόρκη, το Μάντσεστερ, το Βερολίνο και το Λονδίνο. Ωστόσο, στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προστεθεί φωτογραφίες και από άλλους τουρίστες που ασπάζονται την ίδια τρέλα με αυτές, εικόνες που έχουν ληφθεί από την Αμερική ως την Αυστραλία και από το Πακιστάν ως την Παλαιστίνη.

Στα άμεσα σχέδια των κοριτσιών είναι να επισκεφθούν την Ιταλία, την Κροατία και τη Σουηδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ