Reuters: Η Ευρώπη θα δείξει επιείκεια για το χρέος για να μη θέσει σε κίνδυνο την κυβέρνηση Σαμαρά - iefimerida.gr

Reuters: Η Ευρώπη θα δείξει επιείκεια για το χρέος για να μη θέσει σε κίνδυνο την κυβέρνηση Σαμαρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφαίος αξιωματούχος που φαίνεται να γνωρίζει εκ των έσω τις συζητήσεις που γίνονται για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε στο Reuters ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές μπορεί να δείξουν μεγαλύτερη επιείκεια στις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους, για να αποφύγουν να θέσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω αξιωματούχος είπε «Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να απαλύνει τη στάση των πιστωτών στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους».

Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσει το Σαμαρά στη διαπραγμάτευση

Το πρακτορείο Bloomberg γράφει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να βοηθήσει τον Αντώνη Σαμαρά να διαπραγματευτεί χαλαρότερους όρους αποπληρωμής του δημόσιου χρέους. Στο ίδιο δημοσίευμα ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι μετά το μήνυμα που έστειλε ο λαός στις ευρωεκλογές, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιδιώκουν να επιτύχουν μια χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής σε όλη την Ευρωζώνη.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η πολιτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη είναι εξαιρετικά εύθραστη και οι Ευρωπαίοι ηγέτες της ΕΕ που ετοιμάζονται για τη σύνοδο τους στο σημερινό δείπνο στις Βρυξέλλες, θα συζητήσουν την τεράστια άνοδο των κομμάτων διαμαρτυρίας στις 28 χώρες της ΕΕ. Έτσι δημιουργείται η δυναμική για χαλαρότερους δημοσιονομικούς κανόνες, αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ