Bενιζέλος προς Γεννηματά: Αυτό που λες δεν μου αρέσει Φώφη... - iefimerida.gr

Bενιζέλος προς Γεννηματά: Αυτό που λες δεν μου αρέσει Φώφη...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν διαφορετικό Ευάγγελο Βενιζέλο, ευδιάθετο και με αυτοπεποίθηση, αντιμετώπισαν χθες οι υπουργοί και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου και της εκλογικής επιτροπής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν όλα τα στελέχη που καταλαμβάνουν υπουργεία στην σημερινή κυβέρνηση, όλοι οι βουλευτές του κόμματος και οι επικεφαλής στις γραμματείες του ΠΑΣΟΚ ενώ απουσίαζαν, όπως είναι φυσικό, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης. Μπαινόβγαινε με αγωνία στη συνεδρίαση και ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης αφού εκείνη την ώρα έγινε γνωστό ότι ο Παντελής Καψής εκλέγεται ευρωβουλευτής στη θέση του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν φωνές από την εσωκομματική αντιπολίτευση και κυρίως από τους «παπανδρεϊκούς» του ΠΑΣΟΚ. Οσοι γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα, αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ένιωθε ενισχυμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα και η κριτική που του ασκήθηκε ήταν υποτονική σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από τη Χαριλάου Τρικούπη όσο και από στελέχη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, αποτέλεσαν κοινό παρανομαστή των ομιλητών οι θέσεις ότι «αντέξαμε, σταθήκαμε, πήραμε ανάσα», ότι «δεν κέρδισε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ περί ανατροπής» και ότι «δόθηκε το μήνυμα της πολιτικής σταθερότητας».

Ποια κριτική έκανε η Φώφη Γεννηματά
Σε αυτές τις επισημάνσεις στάθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και η Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι το 8% είναι το DNA του ΠΑΣΟΚ και ότι λειτούργησε η συσπείρωση της τελευταίας εβδομάδας. Η ίδια εκτίμησε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε πιο εντατικά στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς», ότι δεν αρκεί η επιστροφή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι η παράταξη πρέπει να απευθυνθεί και σε άλλες δυνάμεις και στο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ που υπάρχει στα σωματεία, στους συλλόγους, σε πρόσωπα, σε επιμελητήρια κ.λπ. «Δεν συμβιβαζόμαστε να είμαστε τέταρτο κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό», πρόσθεσε. Επιπλέον, στάθηκε στο θέμα του προοδευτικού πόλου εντός της κυβέρνησης συνεργασίας και τις πολιτικές που πρέπει να απαντήσουν στο μήνυμα ότι ο κόσμος δεν έχει άλλες αντοχές. Σε σχέση με το Συνέδριο υποστήριξε ότι πρέπει να είναι ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ανοικτό, που να απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να επιστρέψουν, να τεθούν τα ερωτήματα για την ταυτότητα, τη στρατηγική, τις συνεργασίες, και ταυτόχρονα με άνοιγμα στην κεντροαριστερά στη βάση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη μετά μνημόνιο εποχή.
Στην παρέμβασή της η αναπληρώτρια υπουργός πρότεινε στον Ευάγγελο Βενιζέλο να σταλεί ερωτηματολόγιο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα και να απαντήσουν τι πιστεύουν για την παράταξη και πώς βλέπουν τα επόμενα βήματα.

«Δεν μου αρέσει αυτό Φώφη»
«Δεν μου αρέσει αυτό Φώφη, έχω άλλες πρωτοβουλίες κατά νου» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ελαφρά υποτιμητικό τόνο. Ηταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντούσε στην κυρία Γεννηματά ενώπιον όλων σε απορριπτικό ύφος και αυτό το σημείωσαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση.

Κατά πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί η κεντροαριστερά πάνω στις στάχτες του ΠΑΣΟΚ, ο δε Φίλιππος Σαχινίδης υποστήριξε ότι «η κοινωνία μάς έδωσε το φιλί της ζωής και πρέπει να φροντίσουμε να μην αποδείξουμε ότι ήταν το φιλί του αποχαιρετισμού».

Κριτική από τους «παπανδρεϊκούς»
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μωραΐτης ζήτησε στο συνέδριο που προγραμματίζεται, να είναι συνέδριο επανίδρυσης της παράταξης με «φάρο το ΠΑΣΟΚ και όχι συνέδριο της Ελιάς, όπως λένε από εδώ κι από εκεί διάφοροι γυρολόγοι που μεταφέρονται σε διάφορα κόμματα και επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ» ανέφερε, και όλοι κατάλαβαν ότι στόχευε τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Όπως τόνισε «οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν, γιατί τους λέγαμε ότι από τη Δευτέρα θα τα αλλάξουμε όλα, ο κόσμος δεν θα μας θέλει απλά το προοδευτικό δεκανίκι της κυβέρνησης, αλλά με ξεκάθαρο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα. Μόνο έτσι, σημείωσε, θα ξανασυναντηθούμε με τον κόσμο της παράταξης».
Ο κ. Καρχιμάκης εξέφρασε την άποψη πως το ποσοστό που έλαβε το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «Ελιά», αλλά ΠΑΣΟΚ και η αλλαγή στρατηγικής που έβαλε προμετωπίδα το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα «ενεργοποίησε τα συναισθηματικά δημοκρατικά αντανακλαστικά των ανθρώπων μας».

Αναρωτήθηκε μάλιστα «τι συνέδριο είναι αυτό -της Ελιάς ή του ΠΑΣΟΚ;» και σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται συνέδριο αλλαγής πολιτικής, χρειάζεται συνέδριο οδικού αριστερού χάρτη, με ρεαλιστικές αντισυστημικές πρωτοβουλίες, που θα δίνουν άμεσα ελπίδα και αξιοπρέπεια».

Οι «παπανδρεϊκοί» ζητούν υπουργεία
Ωστόσο, παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες, η «παπανδρεϊκή» πτέρυγα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ανοίξει διαύλους με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ υπάρχουν βουλευτές που ζητούν μια θέση στην επόμενη κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ