Ποιους μεγάλους δήμους κερδίζει για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Ποιους μεγάλους δήμους κερδίζει για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός από την πρωτιά στις Ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερηφανεύεται για την πρωτιά του και σε αρκετούς μεγάλους δήμους τους οποίους κέρδισαν υποψήφιοι οι οποίοι υποστηρίζονταν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ (σε κάποιους δήμους σε συνεργασία με άλλα κόμματα της αριστεράς) κερδίζει συνολικά 10 δήμους, τους εννέα από τους οποίους για πρώτη φορά.

Οι «πρωτάρηδες» της αριστεράς στην Αττική είναι ο Σίμος Ρούσος στο Χαλάνδρι, ο Αρης Βασιλόπουλος στη Φιλαδέλφεια, ο Αρης Κατωπόδης στον Βύρωνα, ο Γιάννης Σταθόπουλος στην Αγία Παρασκευή, στου Ζωγράφου η Τίνα Καφατσάκη, στο Αιγάλεω ο Δημήτρης Μπίρμπας, ο ΓΙάννης Λαγουδάκης στο Πέραμα, ο Χρήστος Βρεττάκος στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ο Γιώργος Κοντοσταύλος στην Καισαριανή.

Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα εκτός Αττικής τα οποία κερδίζει για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτά είναι η Λάρισα με επικεφαλής τον Απόστολο Καλογιάννη και η Κέρκυρα με τον Κωνσταντίνο Νικολούζο. Τη μεγάλη έκπληξη αποτελεί η παραδοσιακά συντηρητική Σπάρτη, η οποία αναδεικνύει για πρώτη φορά αριστερό δήμαρχο. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Βαλιώτη, ανεξάρτητο υποψήφιο ο οποίος είχε την υποστήριξη διαφόρων δυνάμεων της αριστεράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ