Τσίπρας: Δύο ψεύτες πλασάρουν ως αλήθεια το success story του Μνημονίο -Δημοψήφισμα οι Ευρωεκλογές - iefimerida.gr

Τσίπρας: Δύο ψεύτες πλασάρουν ως αλήθεια το success story του Μνημονίο -Δημοψήφισμα οι Ευρωεκλογές

Τσίπρας: Δύο ψεύτες πλασάρουν ως αλήθεια το success story του Μνημονίο -Δημοψήφι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα νίκης ενόψει των ευρωεκλογών έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας γι' άλλη μια φορά το δημοψηφισματικό χαρακτήρα της κρίσιμης αυτής αναμέτρησης.«Όταν ένα έθνος έχει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στην ανατροπή, τότε ναι: Οι εκλογές γίνονται δημοψήφισμα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι από την αρχή χαρακτηρίστηκαν δημοψήφισμα, γιατί η ίδια η πραγματικότητα το απαιτεί.

Από την πλατεία Αριστοτέλους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «την Κυριακή θα αναδυθεί από τις κάλπες μια ξεκάθαρη και αναμφισβήτητη λαϊκή εντολή στη συγκυβέρνηση της αναλγησίας και της υποκρισίας: δεν σας θέλει ο λαός, τα μνημόνια και μπρος!» , καταχειροκροτούμενος από τους πολίτες.

Σε υψηλούς τόνους, δίχως όμως να θέσει ζήτημα εθνικών πρόωρων εκλογών, εκτίμησε πως «την Κυριακή θα αποδειχτεί αυτό που ήδη ζούμε: ότι από τα κάτω δεν θέλουν. Και τη Δευτέρα θα αποδειχτεί αυτό που ήδη βλέπουμε: ότι από τα πάνω δεν μπορούν. Για να ανοίξει επιτέλους ένας άλλος δρόμος για την πατρίδα, που τέσσερα χρόνια τώρα τη σέρνουν ταπεινωμένη στην ποδιά της κυρίας Μέρκελ. Και της δηλώνουν υπερήφανοι: κυρία μου, ιδού η Ελλάδα σας!»

«Δημοψήφισμα γιατί το απαιτεί η πραγματικότητα»

Επικαλούμενος , το παρασκήνιο στις Κάννες, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε, πως «Όταν οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης οργανώνουν αποστασίες, αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό, μοιράζουν αργύρια εξουσίας, και τελικώς διορίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό, τότε ναι: Οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα».
«Δημοψήφισμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε», εξήγησε και έθεσε εκ νέου μια σειρά διλημμάτων: « Την Ελλάδα της Μέρκελ, ή την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Την Ελλάδα της κλεπτοκρατίας, ή την Ελλάδα της δημοκρατίας. Την Ελλάδα των αυτουργών του χτες, ή την Ελλάδα των δημιουργών του αύριο. Αλλά και δημοψήφισμα, αν θέλετε, για το ποια Ευρώπη θέλουμε. Τη γερμανική Ευρώπη, ή την Ευρώπη των λαών».

«Το μόνο σχέδιο του πρωθυπουργού είναι το Μνημόνιο»

Εξαπολύοντας κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό, τον κατηγόρησε ότι «περιφρονεί τη νοημοσύνη του λαού» και σημείωσε ότι όλοι πια ξέρουν πως μοναδικό του σχέδιο είναι το μνημόνιο.

Επικαλέστηκε ότι «Τον Ιούνη του 2012, ο κ. Σαμαράς, πάλι λίγες μέρες πριν τις εκλογές είπε ότι θα διαπραγματευτεί. Όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκε. Αλλά συνειδητά εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό. Και δεν σεβάστηκε τη λαϊκή εντολή. Συνέχισε την ίδια πολιτική με συνεργό του τον Βενιζέλο, ο οποίος είχε υποσχεθεί στους Έλληνες βελτίωση των όρων του μνημονίου».

« Δυο ψευτιές και δυο ψεύτες, που τώρα μας πλασάρουν ως αλήθεια, το success story του μνημονίου. Και ζητούν την ψήφο σας με νέες υποσχέσεις. Ποτέ οι υποσχέσεις στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο ταυτισμένες με την απάτη, όσο με τους δύο αυτουργούς της σημερινής πολιτικής κατάπτωσης», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως Στις 25 τελειώνουμε με όσους τόσα χρόνια μας τελειώνουν. Και στις 26 αρχίζουμε μαζί μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για τη πατρίδα και το λαό μας.

Νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΧΑ μέσω ΣΚΑΪ: Δεν πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους είναι νεοναζί

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, και με αφορμή τον «πόλεμο» που ξέσπασε για το φλέρτ που καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής , άνοιξε τα χαρτιά του τονίζοντας ότι «δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή στην πλειονότητά τους είναι νεοναζί».

«Εμείς έχουμε ένα ανοιχτό διαρκές ιδεολογικό μέτωπο στο φασισμό, στους νεοναζί και πραγματικά η πάλη μας να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, η μετωπική μας σύγκρουση με τη μαύρη ιδεολογία της μισσαλοδοξίας και του φασισμού, δεν πρέπει να γίνει και μία μετωπική σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους» είπε αυτολεξεί ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια εξήγησε πως οι πολίτες έχουν πράγματι μερίδιο ευθύνης για τις επιλογές τους, συμπληρώνοντας όμως ότι « έχουμε ευθύνη τα δημοκρατικά κόμματα να τους ξανακερδίσουμε» και να μην γίνουν βορά στα παιχνίδια τα επικοινωνιακά, «στα παιχνίδια της παραπλάνησης, ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία δήθεν αντισυστημική δύναμη».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση Μπαλτάκου, υπενθυμίζοντας πως «Η Χρυσή Αυγή αν ήταν αντισυστημική δεν θα διαπραγματευόταν με τον κ. Μπαλτάκο».

«Με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής εμείς έχουμε μετωπική σύγκρουση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι το κόμμα του ήταν το πρώτο που ζήτησε να τεθούν υπό την κρίση του νόμου. Άφησε δε αιχμές, λέγοντας ότι «όταν δολοφονούσαν τα τάγματα της ΧΑ μετανάστες πριν τον Φύσσα, δεν είδα κανέναν να ιδρώνει το αφτί του». Τέλος, αφού τόνισε ότι «ο κ. Σαμαράς νομιμοποιεί τη ΧΑ», ξεκαθάρισε ότι το φλερτ με τη Χρυσή Αυγή και τις ιδέες της με τη μισαλλοδοξία και το φασισμό δεν είναι το ίδιο πράγμα με την πρόσκληση στον κόσμο που «αδίκως είναι παραπλανημένος ότι η ΧΑ είναι αντισυστημική».
Για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην έκβαση της προσεχούς αναμέτρησης λέγοντας πως « Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια διαφορά καθαρή, μια μεγάλη διαφορά, τότε οι εξελίξεις από μόνες του θα δρομολογηθούν γιατί και στα δυο κόμματα που συγκυβερνούν η εσωτερική κατάσταση δεν είναι μια κατάσταση σύμπνοιας».

Δεν δίστασε ωστόσο, να παραδεχτεί πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρθει πρώτος στις εκλογές, προφανώς και θα είναι ήττα», καθώς στη ζωή υπάρχουν ήττες και νίκες.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ