Μπήκαν οι υπογραφές στη συμφωνία Ρωσίας-Κίνας για το φυσικό αέριο - iefimerida.gr

Μπήκαν οι υπογραφές στη συμφωνία Ρωσίας-Κίνας για το φυσικό αέριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπεγράφη η πολυαναμενόμενη συμφωνία για προμήθεια αερίου ανάμεσα στo Ρωσικό κολοσσό Gazprom και την κινεζική εταιρία CNPC.Αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, εκτιμάται ότι η Ρωσία θα παρέχει στην Κίνα έως και 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, μέσω ενός νέου ανατολικού αγωγού ο οποίος θα συνδέει τις δύο χώρες. Η συμφωνία αποτιμάται σε άνω των 400 δισ. δολαρίων.

Η Gazprom και η κρατική κινεζική CNPC υπέγραψαν συμβόλαιο για τους όρους πώλησης ποσοτήτων φυσικού αερίου, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti.

Η Gazprom θα αναπτύξει τα πεδία του αερίου και σκοπεύει να κατασκευάσει τους αγωγούς και τις μονάδες επεξεργασίας εντός της Ρωσίας, ενώ η CNPC θα κατασκευάσει τους αγωγούς αερίου στην Κίνα.Ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ χαρακτήρισε την τιμή στην οποία η Κίνα θα αγοράζει το φυσικό αέριο «μυστικό» και αρνήθηκε να την αποκαλύψει στα μέσα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κλείνοντας την εν λόγω συμφωνία με την Κίνα δείχνει ότι δεν θέλει να εξαρτάται απο τη Δύση, ειδικά μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα ΡΩΣΙΑ Φυσικό Αέριο Gazprom
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ