Προγράμματα ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους -Προσλήψεις με πλήρη μισθό και ασφάλιση - iefimerida.gr

Προγράμματα ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους -Προσλήψεις με πλήρη μισθό και ασφάλιση

Προγράμματα ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους -Προσλήψεις με πλήρη μισθό και ασφάλιση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 66 ετών, από επιχειρήσεις που επιδοτούνται για την πρόσληψη τους από τον ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης με πλήρη μισθό και ασφάλιση.

Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανομένων διαρκεί ένα χρόνο και ανέρχεται στα 450 ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο, το δε υπόλοιπο του ποσού καλύπτεται από την επιχείρηση.

Η υλοποίηση του προγράμματος άρχισε τον περασμένο Μάρτιο.

Σήμερα οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και ήδη οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα, καλούν τους ενδιαφερόμενους και προχωρούν στη «σύζευξη», όσων έχουν επιλεγεί με τις επιχειρήσεις που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την πρόσληψη τους.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Θοδωρή Αμπατζόγλου, αμέσως μετά θα αρχίσει η υλοποίηση των τεσσάρων νέων προγραμμάτων επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης για 35.500 ανέργους, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 49.761 ανέργους.

Ο κ. Αμπατζόγλου εκτιμά, ότι συνολικός αριθμός των ωφελουμένων, από όλες τις δράσεις, θα ανέλθει σε 119.861.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ