Αγκαζέ ο Σαμαράς με τον Γιούνκερ πάνε για φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες] - iefimerida.gr

Αγκαζέ ο Σαμαράς με τον Γιούνκερ πάνε για φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες]

Αγκαζέ ο Σαμαράς με τον Γιούνκερ πάνε για φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΕΛΚ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, βρίσκεται στην Αθήνα και έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον ξενάγησε στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια γευμάτισαν στο εστιατόριο του Μουσείου.

Η υποδοχή από τον κ.Σαμαρά έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, κάτι που απαθανατίστηκε και από τον φωτογραφικό φακό, ο οποίος «έπιασε» τους δυο άνδρες να περπατούν αγκαζέ μέχρι το Μουσείο.

Αγκαζέ ο Σαμαράς με τον Γιούνκερ πάνε για φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αγκαζέ ο Σαμαράς με τον Γιούνκερ πάνε για φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αγκαζέ ο Σαμαράς με τον Γιούνκερ πάνε για φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Αγκαζέ ο Σαμαράς με τον Γιούνκερ πάνε για φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Επίσκεψη Γιούνκερ στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, πραγματοποίησε ο Γιουνκέρ. Τον υποδέχθηκαν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας, καθώς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ, Αθανάσιος Αθανασόπουλος, και επιτελείς του Λιμενικού Σώματος.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνοδεία των δύο Υπουργών, επισκέφτηκε, αρχικά, το Γραφείο Συνδέσμων του Οργανισμού για την Διαχείριση της Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα της Ευρώπης (FRONTEX), το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπου συμμετείχε σε ενημερωτική σύσκεψη με στελέχη του Frontex και του Λιμενικού Σώματος, για τις κοινές επιχειρήσεις στα θαλάσσια σύνορα, που αφορούν την αντιμετώπιση των ροών της παράνομης μετανάστευσης. Κατά τη διάρκεια της σύντομης σύσκεψης, διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές το πολύ υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συντονισμού Frontex και Λιμενικού Σώματος, στην ολοένα αυξανόμενη πίεση της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιουνκέρ μετέβη στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τη λειτουργία του κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωση.

Αγκαζέ ο Σαμαράς με τον Γιούνκερ πάνε για φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Αγκαζέ ο Σαμαράς με τον Γιούνκερ πάνε για φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Αγκαζέ ο Σαμαράς με τον Γιούνκερ πάνε για φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Αγκαζέ ο Σαμαράς με τον Γιούνκερ πάνε για φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Αγκαζέ ο Σαμαράς με τον Γιούνκερ πάνε για φαγητό στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Γιούνκερ: «Η Ελλάδα στέκεται ξανά στα πόδια της»

«Η Ελλάδα στέκεται ξανά στα πόδια της» έγραψε στο προφίλ του, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Το σχόλιο του κ. Γιούνγκερ αναρτήθηκε κάτω από φωτογραφία του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο επισκέφθηκε τα εργοτάξια του Μετρό στις περιοχές του Αιγάλεω και του Κορυδαλλού, ενόψει της επέκτασης της γραμμής 3.

Σφοδρή επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ για το ραντεβού Σαμαρά – Γιούνκερ

Στήριξη στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ήρθε να προσφέρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που υπενθυμίζει ότι «ήταν οι ίδιοι που συμφώνησαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που εκτέλεσε το πληρωμένο συμβόλαιο του PSI, που κατέστρεψε τους μικροομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Ήταν οι ίδιοι που πίσω από τις κλειστές πόρτες των Καννών διόρισαν κυβέρνηση για να αποφύγουν τη βούληση του ελληνικού λαού» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι πλέον «η Ελλάδα έχει φωνή και στην Ευρώπη, η χώρα θα αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό στερέωμα και θα πάψει να είναι υποταγμένη στις ορέξεις των δανειστών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ