Το φαινόμενο Διονύσης Χατζηδάκης -Για 4η συνεχόμενη φορά εξελέγη δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου [εικόνες] - iefimerida.gr

Το φαινόμενο Διονύσης Χατζηδάκης -Για 4η συνεχόμενη φορά εξελέγη δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου [εικόνες]

Το φαινόμενο Διονύσης Χατζηδάκης -Για 4η συνεχόμενη φορά εξελέγη δήμαρχος Παλαιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης φαίνεται πως δεν έχει αντίπαλο στο δήμο του, αφού κατάφερε για τέταρτη συνεχόμενη φορά από το 2002 να κερδίσει την εκλογική μάχη. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για το φαινόμενο Χατζηδάκη, αφού από το 2006 έως και τώρα καταφέρνει να εκλέγεται με σχετική άνεση από την πρώτη Κυριακή.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Χατζηδάκης έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου το 1998 και με ποσοστό 48% ανέλαβε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Εκείνη ήταν και η τελευταία τετραετία που βρέθηκε στην αντιπολίτευση. Στη συνέχεια στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε Δήμαρχος στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό που άγγιξε το 55%.

Και η συνέχεια είναι ακόμα πιο σαρωτική αφού στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 52%. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 επανεκλέχθηκε δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 61,5% πετυχαίνοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά. Τώρα στις χθεσινές εκλογές το ποσοστό που απέσπασε είναι 65,88%, πραγματοποιώντας ακόμα ένα ρεκόρ.

Ποιος είναι ο Διονύσης Χατζηδάκης

Το 1965 εισάγεται κατόπιν εξετάσεων στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Αθλητής του στίβου (400 μέτρα με εμπόδια ), ρέκορντμαν και πανελληνιονίκης.

Ακολουθούν 27 χρόνια σταδιοδρομίας στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου υπηρέτησε ως κυβερνήτης 3 πολεμικών πλοίων (της Ναρκοθέτιδος Αμβρακία, του Αρματαγωγού Ικαρία και Αντιτορπιλικού Αετός).

Διετέλεσε υπασπιστής δύο υπουργών Εθνικής Αμύνης (των κ.κ. Τζανή Τζανετάκη και Ιωάννη Βαρβιτσιώτη).

Από το 1991 ως το 1994 διετέλεσε Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Παρίσι όπου συμμετείχε στην επαναδιαπραγμάτευση των Μιράζ, στους χειρισμούς για την παραμονή των Κυανόκρανων του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο και στις διαπραγματεύσεις για την εγκατάσταση βλημάτων ΕΧΟSET στην Κύπρο.

Από τον Μάϊο του 1994 και για εννιά έτη διετέλεσε γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού και Επιτίμου Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη.

Τον Δεκέμβριο του 2012 επιλέχθηκε μεταξύ 350 Ευρωπαίων αιρετών και αξιωματούχων για την αυτοδιοικητική του πορεία μέσα στους 6 καλύτερους αυτοδιοικητικούς και του απενεμήθη ο τίτλος LOCAL LEADER OF THE YEAR από την Eπιτροπή Περειφερειών της Ε.Ε.

Είναι παντρεμένος με την Λένα Χατζηδάκη και έχει μια κόρη την Χριστιάνα Χατζηδάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ