Τεχνητό συκώτι δημιούργησαν με τρισδιάστατο εκτυπωτή Αμερικανοί ερευνητές [εικόνα] - iefimerida.gr

Τεχνητό συκώτι δημιούργησαν με τρισδιάστατο εκτυπωτή Αμερικανοί ερευνητές [εικόνα]

Τεχνητό συκώτι δημιούργησαν με τρισδιάστατο εκτυπωτή Αμερικανοί ερευνητές [εικόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οπτικά να μη μοιάζει με ήπαρ , αλλά αυτή η νέα συσκευή μπορεί να αποτοξινώσει το αίμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και οι νανομηχανικοί που την δημιούργησαν ευελπιστούν να χρησιμοποιηθεί για ευκολότερες αιμοκαθάρσεις στο μέλλον.

Οι τοξίνες που περνάνε στο αίμα προκαλούν βλάβες στις κυτταρικές μεμβράνες και καταλήγουν να συσσωρεύονται στο ήπαρ. Η νέα αυτή συσκευή χρησιμοποιεί νανοσωματίδια για να παγιδεύουν τις τοξίνες , αποτρέποντας τυχόν ασθένειες που μπορεί να προκύψουν από αυτές.

Αλλά για να κάνει αυτά τα νανοσωματίδια πιο εύπεπτα , η ομάδα με επικεφαλής τον Maling Gou και Shaochen Chen του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια , δημιούργησε το τρισδιάστατο πλέγμα υδρογέλης που μιμείται τη λειτουργία του ήπατος προσελκύοντας και φυλακίζοντας τις τοξίνες από το αίμα, αφήνοντας ανεπηρέαστο το αληθινό συκώτι.

Ακριβώς όπως η αιμοκάθαρση η συσκευή είναι σχεδιασμένη για να χρησιμοποιηθεί έξω από το σώμα και έχει μεγάλη επιφάνεια για να συλλαμβάνει περισσότερες τοξίνες, ενώ κατά τη σύλληψη τους το χρώμα της συσκευής γίνεται κόκκινο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ