Ετσι γεννήθηκε το σύμπαν: Εντυπωσιακή προσομοίωση της δημιουργίας του [βίντεο] - iefimerida.gr

Ετσι γεννήθηκε το σύμπαν: Εντυπωσιακή προσομοίωση της δημιουργίας του [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σύγχρονης κοσμολογίας, είναι η κατανόηση μας για το πώς εξελίχθηκε το σύμπαν, τα άστρα, ο κόσμος και οι γαλαξίες. Για πρώτη φορά, μπορούμε να δούμε όλη αυτή τη διαδικασία σε μία εκπληκτική προσομοίωση.

«Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε ενιαία προσομοίωση, ικανή να παρουσιάσει την εξέλιξη του διαστήματος ταυτόχρονα σε μεγάλη και σε μικρή κλίμακα» επισημαίνει ο Μαρκ Βογκελσμπεργκ του ΜΙΤ και του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard – Smithsonian, επικεφαλής της ομάδας που δημιούργησε την προσομοίωση.

Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα υπολογιστή , η ομάδα μεγάλωσε τους εικονικές γαλαξίες σε προσομοιωμένο χρόνο, ξεκινώντας από 12.000.000 χρόνια μετά το Big Bang και η μελέτη τους δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature.

Η προσομοίωση, που ονομάστηκε Illustris χτίστικε από 10 δισεκατομμύρια μικροσκοπικούς κύβους σε ένα εικονικό κουτί μέτρησης, που η κάθε πλευρά του αντιστοιχούσε σε περίπου 350.000.000 έτη φωτός.

Στο εσωτερικό των κύβων προσομοιώθηκε κοσμολογικό αέριο, το οποίο ψύχεται, συμπιέζεται και διαμορφώνει τα νήματα των γαλαξιών. Καθώς εξελισσόταν, το σύμπαν ήταν γεμάτο με μικρούς , δραστήριους γαλαξίες, όπως αποκάλυψαν και οι παρατηρήσεις του τηλεσκοπίου Hubble της NASA.

«Αν αυτό ακούγεται κάπως περίπλοκο, δεν πρέπει να σας ξεγελά, είναι ακόμα πιο περίπλοκο απ' ότι φαντάζεστε» επισημαίνουν οι ερευνητές.

Χάρη στην προσομοίωση δημιουργήσαμε ένα ρεαλιστικό εικονικό σύμπαν φυσικού αερίου με αστέρια, μαύρες τρύπες και σκοτεινή ύλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ