Απίστευτη βία στην Αργεντινή -Ξύλο και πλαστικές σφαίρες σε δημόσιους υπαλλήλους που διαδήλωναν [βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτη βία στην Αργεντινή -Ξύλο και πλαστικές σφαίρες σε δημόσιους υπαλλήλους που διαδήλωναν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες βίας που έρχονται από την Αργεντινή, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης δημοσίων υπαλλήλων, στη βόρεια επαρχία Τσάκο.

Η στρατιωτική αστυνομία της Αργεντινής άνοιξε πυρ με σφαίρες από καουτσούκ κατά των εργαζομένων, οι οποίοι είχαν βγει στους δρόμους, ζητώντας αύξηση των μισθών.

Οπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της περιοχής και επιχείρησαν να φτάσουν στο κτίριο της τοπικής κυβέρνησης. Ωστόσο, όταν πλησίασαν στον φραγμό που είχε δημιουργήσει οι αστυνομικοί, εκείνοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν, αρχικά, με χρήση δακρυγόνων. Στη συνέχεια, άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών.

Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους εργαζόμενους να απαντούν με πέτρες. Για τα επεισόδια, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, συνελήφθησαν αρκετά άτομα, χωρίς, ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των συλλήψεων.

Οι εργαζόμενοι έχουν απορρίψει την πρόταση της τοπικής κυβέρνησης για αύξηση 25% καθώς ο πληθωρισμός "τρέχει" με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό και έτσι η όποια αύξηση θα εκμηδενιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ