Το δέμα-βόμβα που έστειλε ο Ξηρός στο ΑΤ Ιτέας, θα προκαλούσε το θάνατο πολλών αστυνομικών - iefimerida.gr

Το δέμα-βόμβα που έστειλε ο Ξηρός στο ΑΤ Ιτέας, θα προκαλούσε το θάνατο πολλών αστυνομικών

Το δέμα – βόμβα που έστειλε ο Ξηρός στο ΑΤ Ιτέας θα προκαλούσε το θάνατο πολλών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το παγιδευμένο δέμα που εστάλη στο Α.Τ. Ιτέας, θα σκότωνε όσους αστυνομικούς βρίσκονταν σε απόσταση 50 μέτρων! Η εκρηκτική ύλη, περίπου μισό κιλό TNT, ήταν τόσο ισχυρή που σε συνδυασμό με τις βίδες και τα καρφιά που είχαν βάλει οι τρομοκράτες μέσα στο βιβλίο θα προκαλούσε ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες ζημιές. Αυτό το δέμα-βόμβα ήταν δέκα φορές πιο ισχυρό απ' αυτό που σκότωσε τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη Γιώργο Βασιλάκη, στο υπουργείο δημόσιας τάξης πριν από τέσσερα χρόνια.

Η συνδεσμολογία του, παραπέμπει σε τεχνογνωσία ανορθόδοξου πολέμου, μία εκπαίδευση που έχουν και τα μέλη του Ουτσεκά. Τα λόγια αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. «δείχνουν» ότι η ένοπλη συνεργασία του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού, του οποίου το DNA ανιχνεύτηκε στο δέμα-βόμβα, με ασύλληπτους «πυρήνες της φωτιάς» (ανέλαβαν την ευθύνη της αποτυχημένης επίθεσης), έχει σημάνει την επιχειρησιακή «αναβάθμιση» των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Μία αναβάθμιση που όπως όλα δείχνουν, θα έχει στόχο τις δολοφονίες, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους για νέες επιθέσεις στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν όπλα, αλλά και ρουκετοβόλο!

Ερευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής έκαναν έρευνες σε συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα όπου πωλείται το θρησκευτικό βιβλίο το οποίο εκδόθηκε το 1998 και εστάλη στο Α.Τ. Ιτέας. Σε κανένα σημείο, όμως, δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που να έχουν καταγράψει τα χαρακτηριστικά του «αγοραστή»-τρομοκράτη, ενώ δεν αποκλείεται το βιβλίο να το προμηθεύτηκαν εδώ και αρκετό καιρό, αφού φαίνεται ότι δεν είναι καινούριο. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο στην κατασκευή της βόμβας να συμμετείχαν και Αλβανοί ποινικοί, αφού από τη μια η βομβιστική επίθεση έγινε σαν αντίποινα για τον Αλβανό βαρυποινίτη Ιλια Καρέλι, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από σωφρονιστικούς στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ενώ από την άλλη το ΤΝΤ είναι στρατιωτικό υλικό και ενδεχομένως οι τρομοκράτες να το προμηθεύτηκαν από την Αλβανία.

Ο πληροφοριοδότης από τις φυλακές

Ο δολοφόνος της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλος Ξηρός και οι «πυρήνες», οι οποίοι όπως όλα δείχνουν τον κρύβουν, είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την βομβιστική επίθεση με το παγιδευμένο δέμα. Όπως λένε οι αστυνομικοί, από κρατούμενο των φυλακών Μαλανδρίνου, γνώριζαν ότι ο διοικητής του Α.Τ. Ιτέας είναι ψάλτης και διαβάζει θρησκευτικά βιβλία και γι αυτό αποφάσισαν να στείλουν το βιβλίο «Η Μεγάλη και Αγία Εβδομάς» του ιεροψάλτη Δ. Ταλιαδούρου, στου οποίου το εσωτερικό τοποθέτησαν τον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ έγραψαν στον φάκελο σαν αποστολέα Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, για να πέσει στην παγίδα - θανάτου ο διοικητής του Α.Τ. Δεν υπολόγισαν όμως ότι οι αστυνομικοί ήταν υποψιασμένοι ότι μπορεί να μπουν στο στόχαστρο τρομοκρατών...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ