Ποιος είναι ο δήμαρχος Ελληνικού, Κορτζίδης που δεν βγαίνει να εξηγήσει πώς σκοτώθηκε ο 13χρονος στο λούνα παρκ - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο δήμαρχος Ελληνικού, Κορτζίδης που δεν βγαίνει να εξηγήσει πώς σκοτώθηκε ο 13χρονος στο λούνα παρκ

Ποιος είναι ο δήμαρχος Ελληνικού Κορτζίδης που δεν βγαίνει να εξηγήσει πως σκοτώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφαντος παραμένει ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε λούνα παρκ της περιοχής, την Κυριακή το μεσημέρι, με ένα 13χρονο αγόρι να χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια παιχνιδιού στο πάρκο. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, χωρίς άδεια λειτουργούσε το υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε εκμισθώσει μεν το χώρο του συγκεκριμένου πάρκου, αλλά ουδέποτε υπέβαλε αίτηση με τα νόμιμα δικαιολογητικά για να λειτουργήσει το λούνα παρκ.

Μάλιστα, ο χώρος δεν πληρούσε τα μέτρα ασφαλείας, αφού ούτε προστατευτικό δίχτυ υπήρχε, ούτε ο φονικός κύλινδρος ήταν δεμένος με ιμάντα ασφαλείας, αν και ο ιδιοκτήτης που είχε νοικιάσει το φουσκωτό στους διαχειριστές, υποστηρίζει πως ήταν δεμένο. Ωστόσο τα κενά ασφαλείας δεν σταματούν εκεί, αφού στο χώρο δεν υπήρχε περίφραξη και ήταν δίπλα σε κεντρική λεωφόρο.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί πως ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Κορτζίδης μετά από την τραγωδία που σημειώθηκε στο λούνα παρκ, που δεν είχε άδεια, δεν έχει εμφανιστεί για να δώσει εξηγήσεις σε σημαντικά ζητήματα όπως για ποιο λόγο ο δήμος πήρε απόφαση να εκμισθώσει - παραχωρήσει το χώρο πριν βγάλει άδεια λειτουργίας, γιατί δεν απομακρύνθηκε το λούνα πάρκ από το χώρο μόλις έληξε η εκμίσθωση – παραχώρηση και αν ο εκμισθωτής για το χρόνο που βρισκόταν παράνομα στο χώρο, συνέχισε να πληρώνει το μηνιαίο μίσθωμα; Κι αν ναι, ποιος το εισέπραττε;

Τι ίσχυε με την άδεια με του λούνα παρκ

Η άδεια παραχώρησης - εκμίσθωσης στο λούνα πάρκ του συγκεκριμένου χώρου, δόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ' αριθμόν 299/10/10/2013 απόφαση με ημερομηνία έναρξης την 15η Νοεμβρίου και χρόνο παραμονής αρχικά 1 μήνα και στη συνέχεια για δύο μήνες και μηνιαίο μίσθωμα 1400 ευρώ.

Σύμφωνα με τη ημερομηνία έναρξης (15/11/2013) της απόφασης και τα όσα αυτή περιλαμβάνει, η επιχείρηση έπρεπε να είχε φύγει από τις 15 Φεβρουαρίου. Παρ' όλα αυτά παρέμεινε στο χώρο και λειτουργούσε, όπως καταγγέλλουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα δημοτικά της πόλης, με τη σιωπηλή ανοχή της δημοτικής αρχής.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε άδεια λειτουργίας, αφού η αντιπεριφερειάρχης κ. Καρακλιούμη δήλωσε πως ουδέποτε ήρθε από το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης αίτημα για τη σύσταση της Επιτροπής. Επίσης, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Ελληνικού κ. Πιερρακάκη, μας δηλώθηκε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κλήθηκε αξιωματικός της Πυροβεστικής προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την καταλληλότητα ή όχι της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Το ίδιο δηλώθηκε και από την Αστυνομία.

Ποιος είναι ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης

Ο Χρήστος Κορτζίδης είναι δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης. Εγινε γνωστός με την απεργία πείνας που έκανε αρχικά για την απελευθέρωση της παραλίας Ελληνικού, ώστε η είσοδος να είναι ελεύθερη στο κοινό, χωρίς να πληρώνεται το χρηματικό αντίτιμο που είχαν επιβάλλει ιδιώτες της περιοχής, κάτι που κατάφερε μετά από 24 ημέρες.

Επιπλέον ήταν από τους πρώτους που αντιδρούσαν στα σχέδια για τη χρήση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, καθώς ζητούσε τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, χωρίς καθόλου οικοδόμηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ