Σοκαριστικά στιγμιότυπα από την κακοποίηση γυναικών που είχαν κοιμηθεί με ναζί κατά την απελευθέρωση της Δανίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Σοκαριστικά στιγμιότυπα από την κακοποίηση γυναικών που είχαν κοιμηθεί με ναζί κατά την απελευθέρωση της Δανίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκαριστικές φωτογραφίες που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της Δανίας μετά από πέντε χρόνια ναζιστικής κατοχής δείχνουν πως συμμορίες των ανδρών κακοποιούσαν γυναίκες που κατηγορούνταν ότι κοιμήθηκαν με Γερμανούς.

Οι ασπρόμαυρες εικόνες, που ελήφθησαν μετά την επιδρομή των Βρετανών αλεξιπτωτιστών στη σκανδιναβική χώρα το 1945, δείχνουν το θυμό και το μίσος που αισθάνονταν οι Δανοι για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Σε μια συγκλονιστική σειρά από εικόνες , μια γυναίκα που πιστεύεται ότι έχει κοιμηθεί με Γερμανούς καταδιώκεται από την ομάδα και στη συνέχεια, αφού τη γδύνουν, τη σημαδεύουν με σβάστικες.

Οι εικόνες αυτές συμπεριλαμβάνονται σε ένα άλμπουμ, το οποίο βγαίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα αφού θα δημοπρατηθεί από τον οίκο C & T Auctioneers του Ρότσεστερ.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες υπό γερμανική κατοχή , η κυβέρνηση της Δανίας παρέμεινε στην εξουσία και η χώρα συνέχισε να λειτουργεί κανονικά εφόσον οι ηγέτες επέλεξαν να συνεργαστούν με το ναζιστικό καθεστώς .

Ομως η προκλητική και βίαιη συμπεριφορά των ναζιστών στρατιωτών, οδήγησε τις αντιστασιακές ομάδες σε μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Οταν η δανική κυβέρνηση αρνήθηκε να απαγορεύσει τις δημόσιες συνεδριάσεις και να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στους ανθρώπους της για την αντιμετώπιση της δράσης, οι γερμανικές αρχές διέλυσαν την κυβέρνηση και πήραν τον στρατιωτικό έλεγχο της χώρας το 1943.

Αργότερα εκείνο το έτος , οι Δανοί πολίτες ανακάλυψαν ότι τα γερμανικά στρατεύματα σχεδιάζουν να στείλουν τους Εβραίους της Δανίας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τότε πολλοί περισσότεροι Δανοί εντάχθηκαν στην αντίσταση συμμετέχοντας σε δολιοφθορές και εχθρικές επιθέσεις εναντίον των Ναζί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ