Αυτά είναι τα δικαιώματα των χρηστών του Διαδικτύου - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα δικαιώματα των χρηστών του Διαδικτύου

Αυτά είναι τα δικαιώματα των χρηστών του Διαδικτύου: Ο Οδηγός που εξέδωσε το Συμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οδηγό με τα ανθρώπινα δικαιώματα των χρηστών στο Διαδίκτυο εξέδωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης με στόχο να διευκρινιστεί τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση που τα δικαιώματα τους αμφισβητούνται, καταστρατηγούνται ή παραβιάζονται.Το Συμβούλιο της Ευρώπης υπογραμμίζει ότι, σε γενικές γραμμές , τα δικαιώματά των χρηστών καθορίζονται στους όρους των εταιρειών του Διαδικτύου , τους οποίους σπάνια διαβάζει κανείς και ακόμη πιο σπάνια είναι πλήρως κατανοητοί.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναφέρει ως βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στο Διαδίκτυο: την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι και της συμμετοχής, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την προστασία των δεδομένων, την εκπαίδευση και την παιδεία, την προστασία των παιδιών και των νέων, και το δικαίωμα αποτελεσματικής ένδικης προστασίας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Οδηγός εγκρίθηκε ήδη από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί εξωτερικών των 47 κρατών-μελών του πανευρωπαϊκού αυτού Οργανισμού.

«Οι κυβερνήσεις , οι ιδιωτικές εταιρείες και άλλοι φορείς έχουν την υποχρέωση να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα offline και online . Θα συνεργαστούμε μαζί τους για να εφαρμόζουν τον οδηγό , και να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν πρόσβαση σε αποτελεσματικά ένδικα μέσα όταν θεωρούν ότι τα δικαιώματά τους έχουν περιοριστεί ή παραβιαστεί", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιερν Γιάγκλαντ.

Συνοπτικά, ο Οδηγός προβλέπει ότι:

Στον Οδηγό αναφέρεται ρητά ότι, οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ, οι πάροχοι πρόσβασης σε περιεχόμενο και υπηρεσίες , ή άλλες επιχειρήσεις ή οι δημόσιες αρχές θα πρέπει να παρέχουν στους χρήστες εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και οι εθνικές αρχές έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν τους χρήστες από εγκληματική δραστηριότητα που διαπράττεται μέσω του Internet .

Εάν οι χρήστες κατηγορηθούν για κάποιο ποινικό αδίκημα που διέπραξαν στο Διαδίκτυο, έχουν το δικαίωμα της προσφυγής σε δίκαιη δίκη εντός ευλόγου προθεσμίας, από ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστήριο , καθώς και της ατομικής προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά την εξάντληση όλων των διαθέσιμων εσωτερικών ενδίκων μέσων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ