Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται ότι ο Μαζιώτης θα ξαναχτυπήσει -Ισως, ανθρώπινο στόχο - iefimerida.gr

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται ότι ο Μαζιώτης θα ξαναχτυπήσει -Ισως, ανθρώπινο στόχο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται το οπτικό υλικό από τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας που είναι τοποθετημένες, τόσο στην οδό Αμερικής, όσο και περιμετρικά, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες που βρίσκονται πίσω από το «χτύπημα» με βόμβα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην «καρδιά» της Αθήνας.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές συγκρίνουν τα βίντεο από τις ληστείες που είχε διαπράξει στο παρελθόν με συνεργούς του ο Νίκος Μαζιώτης, με το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους από το χτύπημα με τα 75 κιλά εκρηκτικά έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς εκτιμούν πως πίσω από την επίθεση στην οδό Αμερικής κρύβεται ομάδα υποστήριξης του καταζητούμενου τρομοκράτη. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο ο Μαζιώτης να ήταν «παρών» στην επίθεση. Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα -Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Την ώρα που η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να ξετυλίξει του κουβάρι της υπόθεσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκφράζονται φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης. Μάλιστα, οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ότι ο στόχος των τρομοκρατών θα είναι πρόσωπο. Οι άνδρες της Αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ έχουν ληφθεί, ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα.

Το χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος

Ηταν λίγα λεπτά πριν από τις 06:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αμερικής 4, στο κέντρο της Αθήνας. Αγνωστοι, είχαν τοποθετήσει στο σημείο παγιδευμένο αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, το οποίο εξερράγη, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές, τόσο σε παρακείμενα κτίρια, όσο και σε καταστήματα της περιοχής.

Πριν από το χτύπημα, είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στις 5:00 τα ξημερώματα σε ιστοσελίδα zougla και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Από την ισχυρή έκρηξη, από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ