Εύθραυστες ισορροπίες στην Ουκρανία -Ενοπλοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στα ανατολικά της χώρας - iefimerida.gr

Εύθραυστες ισορροπίες στην Ουκρανία -Ενοπλοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στα ανατολικά της χώρας

Εύθραυστες ισορροπίες στην Ουκρανία -Ενοπλοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στα ανατ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κλίμα έντασης εξαπλώνεται στην Ουκρανία. Το Σάββατο ένοπλοι άνδρες κατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σλάβιανσκ, στα ανατολικά της χώρας, σε ένα ακόμη περιστατικό κατάληψης δημόσιων κτιρίων από διαδηλωτές φίλα προσκείμενους στη Ρωσία, οι οποίοι αντιτίθενται στην κυβέρνηση του Κιέβου.

«Ενοπλοι άνδρες με στρατιωτικές στολές κατέλαβαν το αστυνομικό τμήμα στο Σλάβιανσκ. Η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή γιατί υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους τρομοκράτες», έγραψε στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ.

Αστυνομικός της πόλης που βρίσκεται στην περιοχή του Ντόνετσκ- 150 χλμ. από τα σύνορα με τη Ρωσία- δήλωσε στο Reuters πως οι άνδρες δεν διατύπωσαν αιτήματα, ούτε έδωσαν λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους.

Τις τελευταίες ημέρες διαδηλωτές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ, ζητώντας την απόσχιση των περιοχών από το Κίεβο. Την Παρασκευή εξέπνευσε το τελεσίγραφο που είχε θέσει η ουκρανική κυβέρνηση στους καταληψίες ζητώντας τους να απομακρυνθούν, αλλά δεν υπήρχε ένδειξη αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση των κτιρίων.

«Θα το πω ξανά: εκείνοι που θέλουν διάλογο, θα έχουν διάλογο και αναζήτηση λύσεων. Εκείνοι που χρησιμοποιούν τα όπλα, βάζουν φωτιά σε κτίρια, πυροβολούν πολίτες και αστυνομικούς, τρομοκρατούν με μπαστούνια και μάσκες, αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν την κατάλληλη απάντηση», έγραψε ακόμη ο Αβάκοφ στο Facebook.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ