Για 10 ώρες η Μέρκελ στην Αθήνα: Μπλοκάρουν όλα -Μέτρα και διαδηλώσεις - iefimerida.gr

Για 10 ώρες η Μέρκελ στην Αθήνα: Μπλοκάρουν όλα -Μέτρα και διαδηλώσεις

Για 10 ώρες η Μέρκελ στην Αθήνα: Μπλοκάρουν όλα -Μέτρα και διαδηλώσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σήμερα το μεσημέρι, προκαλεί έμφραγμα στην πόλη και τους πολίτες, αφού οι πολίτες δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ούτε ως πεζοί σε κάποιους δρόμους, εξαιτίας των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας. Μάλιστα, η αστυνομία έχει απαγορεύσει και τις υπαίθριες συγκεντρώσεις και τις πορείες στο το κέντρο της Αθήνας.

Η κα Μέρκελ, που έρχεται στον απόηχο της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, αναμένεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας Μάλιστα, αναμένεται να εξάρει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού και θα τονίσει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα

Το πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς, ακολούθως, δε στις 16:20, θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Κλειστό το Μετρό και απαγόρευση για συγκεντρώσεις και πορείες

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ για την άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ την Παρασκευή και ενώ ακόμα δεν έχουν διαλυθεί οι καπνοί από τη βόμβα, που εξερράγη στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα. Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας περιλαμβάνει, για ακόμα μία φορά, πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στα οποία θα συμμετέχουν 6.000 αστυνομικοί. Από τη στιγμή που το αεροπλάνο της κας Μέρκελ θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η πόλη θα μετατραπεί σε φρούριο.

Από τους δρόμους που θα περάσει η αυτοκινητοπομπή της Ανγκελα Μέρκελ, όχι απλώς δεν θα κινούνται άλλα οχήματα, αλλά θα έχει απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση. Κατά μήκος των δρόμων θα υπάρχουν αστυνομικοί σε καίρια σημεία, ελικόπτερα θα σαρώνουν την πομπή από αέρος και ελεύθεροι σκοπευτές θα έχουν ακροβολιστεί σε ταράτσες κτιρίων.

Στην Αθήνα οι αστυνομικοί αναμένεται να είναι πιο πολλοί και από τους πολίτες, αφού δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ θα αναπτυχθούν σε κάθε γωνιά του κέντρου της πρωτεύουσας. Κλούβες της αστυνομίες θα αποκλείσουν όλες τις πιθανές προσβάσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου. Δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους και σε όλα τα «επικίνδυνα» για να σημειωθούν επεισόδια σημεία, ενώ σε επιφυλακή και έτοιμοι να επέμβουν σε ελάχιστο χρόνο θα είναι και οι άνδρες των ΕΚΑΜ.

Στις 13:30 θα κατεβάσουν ρολά οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής ενώ λίγες ώρες αργότερα, στις 18:00 θα κλείσουν το Σύνταγμα και η Ακρόπολη.

Όπως ανακοινώθηκε και κατόπιν απόφασης του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, οι υπαίθριες συγκεντρώσεις και πορείες από τις 11:30 της Παρασκευής έως τις 21:30 της ίδιας μέρας.

Αυτό ισχύει για την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) - συνέχεια Λυκαβηττού - δεξιά Αναγνωστοπούλου - αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - αριστερά Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Δ. Σούτσου - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου - αριστερά Κρατερού - δεξιά Αλκαίου - δεξιά Ούλωφ Πάλμε - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - Αρχιμήδους - δεξιά Μάρκου Μουσούρου - αριστερά Αρδηττού - συνέχεια Καλλιρρόης - δεξιά Δράκου - αριστερά Μουσών - συνέχεια Παναιτωλίου - Αρακύνθου - Στησικλέους - δεξιά Ακάμαντος - αριστερά Αποστόλου Παύλου - δεξιά Ερμού - αριστερά Αθηνάς - δεξιά Βορρέου - αριστερά Αιόλου - δεξιά Κολοκοτρώνη - Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός - Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ σε συλλαλητήριο

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Αθήνας στην διαδήλωση που οργανώνεται από Ομοσπονδίες, συνδικάτα, συλλογικότητες και φορείς την Παρασκευή 11 Απριλίου, ημέρα της επίσκεψης της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών, για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες της Αθήνας στην διαδήλωση που οργανώνεται από Ομοσπονδίες, συνδικάτα, συλλογικότητες και φορείς την Παρασκευή 11 Απριλίου, 5μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ