Η Ελλάδα βγήκε και επισήμως στις αγορές -Αύριο ανοίγει το βιβλίο προσφορών - iefimerida.gr

Η Ελλάδα βγήκε και επισήμως στις αγορές -Αύριο ανοίγει το βιβλίο προσφορών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα εξόδου στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς λίγο μετά τις 14.00 επισημοποιήθηκε η έκδοση ελληνικού ομολόγου πενταετούς διάρκειας, η οποία απευθύνεται στους διεθνείς επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βγήκε τελευταία φορά στις αγορές, με πενταετή ομόλογα, στις 2-2-2010 και πλήρωσε επιτόκιο 6,10%, ενώ μόλις ένα μήνα νωρίτερα (4-1-2010) είχε δανειστεί πενταετή με επιτόκιο 3,534%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι προεγγραφές ξεκινούν από τώρα και η αποδοχή των προσφορών θα εκκαθαριστεί την Πέμπτη. Ανάδοχοι θα είναι η Bank of America Merill Lynch, η Goldman Sachs, η HSBC, η Deutsche Banκ, η JP Morgan και Morgan Stanley.

Η έκδοση θα υπόκειται στο βρετανικό δίκαιο, ενώ αναλόγως της προσφοράς και της ζήτησης, την οποία θα διαχειριστεί η JP Morgan, θα οριστεί το επιτόκιο. Η ανακοίνωση δεν αναφέρει το τελικό ποσό που θα αντλήσει η Ελλάδα. Το ομόλογο θα υπόκειται σε αξιολόγηση Caa3/B-/Β-, ενώ η λήξη του θα είναι στις 17 Απριλίου 2019.

Τυπικά το βιβλίο θα ανοίξει στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας. Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, το ελληνικό δημόσιο θα επιδιώξει την άντληση 2,5 δισ. ευρώ από την έκδοση 5ετούς ομολόγου. Και αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΔΔΗΧ.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ