Οικολογικό τσιμέντο από... είδη υγιεινής δημιούργησε διεθνής ομάδα ερευνητών - iefimerida.gr

Οικολογικό τσιμέντο από... είδη υγιεινής δημιούργησε διεθνής ομάδα ερευνητών

Οικολογικό τσιμέντο από... τουαλέτες δημιούργησαν Βρετανοί και Βραζιλιάνοι ερευν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακύκλωση παλιών υλικών σε νέο τσιμέντο δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά τώρα στο παιχνίδι μπαίνουν δυναμικά και τα είδη υγιεινής για πρώτη φορά. Σύμφωνα με μια διεθνή ομάδα ερευνητών που εργάζονται για τη δημιουργία καθαρότερου και πιο οικολογικού τσιμέντου, τα κεραμικά σκουπίδια, μπορούν να παράγουν ένα είδος τσιμέντου εξίσου ισχυρού με το κλασσικό, αλλά με πολύ πιο «καθαρή» διαδικασία.

Την έρευνα πραγματοποίησαν ερευνητές, από το Πολυτεχνικό πανεπιστήμιο της Βαλένθια στην Ισπανία, το Imperial College του Λονδίνου στη Βρετανία και το Πανεπιστήμιο Estadual Paulista του Σάο Πάολο στη Βραζιλία.

Για τη δημιουργία αυτού του νέου τσιμέντου, τα κεραμικά απόβλητα αλέθονται και αναμειγνύονται με ένα διάλυμα ενεργοποιητή - σε αυτή την περίπτωση υδροξείδιο του νατρίου, ή πυριτικό νάτριο- και νερό. Το μείγμα χύνεται σε ένα καλούπι και ψήνεται υπό υψηλές θερμοκρασίες. Δοκιμές σε μείγμα με βάση κόκκινα τούβλα δείχνουν ότι είναι στην πραγματικότητα ισχυρότερο από κοινούς τύπους τσιμέντου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τουαλέτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ