Η αποθέωση του γυμνού -Μια σοκαριστικά ρεαλιστική απεικόνιση για το πώς είναι το ανθρώπινο σώμα χωρίς ρούχα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η αποθέωση του γυμνού -Μια σοκαριστικά ρεαλιστική απεικόνιση για το πώς είναι το ανθρώπινο σώμα χωρίς ρούχα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπήρξε καμία έκπληξη στο γεγονός ότι από την «αυγή» της τέχνης, το γυμνό υπήρξε ένα από τα πιο περιζήτητα θέματα. Καλλιτέχνες αγαπούν το σώμα χωρίς τα ρούχα του. Αλλά η απεικόνιση ενός σώματος ήταν τις περισσότερες φορές, μη ρεαλιστική. Μέχρι πρόσφατα.

Η Clarity Haynes, μια Αμερικανίδα ζωγράφος με έδρα το Μπρούκλιν, ζωγραφίζει ανθρώπους όπως πραγματικά είναι, δείχνοντας ότι το φυσιολογικό είναι άξιο να είναι και όμορφο.

Το εικαστικό πρότζεκτ που ετοίμασε, τιτλοφορείται «The Breast Portrait Project» το οποίο ξεκίνησε να δημιουργεί από τα τέλη του 1990, όταν ήταν μια νέα καλλιτέχνης που ήθελε να εξερευνήσει τη σχέση της ταυτοτητάς της με το σώμα της. Η Haynes επέλεξε να επικεντρωθεί στον κορμό, ένα μέρος του σώματος που παραδοσιακά καλύπτεται.

«Οι ατέλειες και οι πολλαπλές αδυναμίες μας κάνουν όμορφους: οι ραγάδες, τα σημάδια από εγχειρίσεις, τα τατουάζ: ''Αυτό το σώμα είναι όμορφο και αξίζει:''» αναφέρει η ζωγράφος στην Huffington Post.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ ζωγράφος γυμνό Μπρούκλιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ