Πρωτοφανής επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά: Ο επικεφαλής του ακροδεξιού περιβάλλοντος του Μαξίμου είναι ο πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Πρωτοφανής επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά: Ο επικεφαλής του ακροδεξιού περιβάλλοντος του Μαξίμου είναι ο πρωθυπουργός

Πρωτοφανής επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά: Ο επικεφαλής του ακροδεξιού περιβάλλοντος τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέιτ. Υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ. Αυτή είναι η αλήθεια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, απ' όπου και συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, τον κατηγόρησε ότι είναι ο «αρχηγός» μίας ακροδεξιάς δράκας» στο Μαξίμου που κυβερνά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη και του Χρύσανθου Λαζαρίδη, στηριζόμενες στη θεωρία των «δύο άκρων» , σημειώνοντας ότι «Δεν πρόκειται για κάποιους μεμονωμένους. Ο αρχηγός τους είναι ο κ. Σαμαράς. Ο επικεφαλής του ακροδεξιού περιβάλλοντος στο Μαξίμου είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει μετατρέψει μια ιστορική παράταξη, όπως αυτή της ΝΔ, σε ένα περίεργο μείγμα, ένα κράμα Πολιτικής Άνοιξης και Δικτύου 21. Σήμερα, δυστυχώς, μας κυβερνά μια ακροδεξιά δράκα της οποίας επικεφαλής είναι ο πρωθυπουργός».

«Δίαυλος επικοινωνίας Μαξίμου με την Χρυσή Αυγή ο Μπαλτάκος»

Περιγράφοντας το «ρόλο» του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και τους χειρισμούς της Νέας Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι : «Ο κ. Μπαλτάκος δεν λειτουργούσε αυτονόμως. Ήταν ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης, με την κάλυψη και τη συνεννόηση του πρωθυπουργού. Ο κόσμος το είχε τούμπανο και ο κ. Σαμαράς κρυφό καμάρι. Όλοι οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ γνωρίζανε ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του μεγάρου Μαξίμου με τη Χρυσή Αυγή...Όταν βγαίναμε εμείς και λέγαμε ότι υπάρχει ένα ακροδεξιό περιβάλλον και αυτή η ΝΔ δεν έχει καμιά σχέση με την ιστορική διαδρομή αυτής της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν ίδρωνε το αυτί του κ. Σαμαρά».

« Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό σαν ιθαγενείς που τους πουλάει χάνδρες και καθρεφτάκια», επεσήμανε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι «Το επιχείρημα, δηλαδή, ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν ένας περαστικός από το Μαξίμου, δεν ήξερε ο πρωθυπουργός τι κάνει, με ποιους συνομιλεί, δεν είναι πειστικό».

Αγριο σφυροκόπημα και σε Βενιζέλο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για τη στήριξη που προσφέρει στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Ο κ. Σαμαράς στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και αναρωτιέμαι εγώ πώς είναι δυνατό ο κ. Βενιζέλος να έχει το θράσος να μιλά για Κεντροαριστερά. Ποια είναι εκείνη η Κεντροαριστερά η οποία συναγελάζεται με Μπαλτάκους, Βορίδηδες, Αδώνιδες και Φαήλους Κρανιδιώτιδες;».

Εκτενείς τέλος, ήταν οι αναφορές του και στην επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ που φτάνει στην Αθήνα την Παρασκευή.

«Την απόφαση για το αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές δεν θα την πάρει ο Αντώνης Σαμαράς. Θα την πάρει η κ. Μέρκελ, που έρχεται να τον στηρίξει, τώρα που έχει προβλήματα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε πως «έρχεται να στηρίξει τους μερκελιστές της».

«Και αναμένεται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να την καλωσορίσουν και να της πουν "κυρία καγκελάριε ιδού η αποικία σας, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των μέτρων που εσείς ζητάτε"» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κ. Μέρκελ δεν θα αποφασίσει βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, γιατί απλούστατα θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάτι τέτοιο θα χαλάσει τα σχέδιά της για σταδιακή μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Γερμανική Ένωση».

Κεδίκογλου: Επικίνδυνος για την σταθερότητα της χώρας ο Τσίπρας

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη σταθερότητα της χώρας, εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

«Βλέποντας την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της και τις φιλοδοξίες του για καταστροφή να διαψεύδονται, ο κ. Τσίπρας δεν άντεξε και ξεπέρασε κάθε όριο ύβρεων και συκοφαντιών.

Υιοθετώντας τα επιχειρήματα των ναζιστών και εκτοξεύοντας τις γνωστές απειλές, ο κ. Τσίπρας απέδειξε πως ο μόνος επικίνδυνος για τη σταθερότητα και την ομαλότητα της χώρας είναι ο ίδιος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ