Μπαλτάκος: Δουλειά μου ήταν να απεγκλωβίσω τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Μπαλτάκος: Δουλειά μου ήταν να απεγκλωβίσω τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Μπαλτάκος: Δουλειά μου ήταν να απεγκλωβίσω τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοφανείς εξηγήσεις έδωσε σήμερα το πρωί ο Παναγιώτης Μπαλτάκος προσπαθώντας να απαλλάξει τον πρωθυπουργό από κάθε ευθύνη και να δώσει στον εαυτό του ένα ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή της παράταξης της ΝΔ.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στο Real FM είπε μεταξύ άλλων:

Συναντήσεις έγιναν πριν από τη δολοφονία Φύσσα. Η συγκεκριμένη έγινε μετά τη δολοφονία Φύσσα, αλλά πριν από τα Χριστούγεννα όταν και έγιναν οι μεγάλες συναντήσεις.

Κάποιος έπρεπε να είχε επαφή για το καλό της χώρας με αυτούς τους ανθρώπους. 500.000 Έλληνες που τους ψήφισαν δεν είναι Ναζί. Κανένας δεν είναι Ναζί. ότι έκανα εξυπηρετούσε ένα σκοπό. Έπρεπε να γνωρίζουμε σκέψεις, στρατηγικές και κινήσεις. Το γραφείο μου τυχαία ήταν δίπλα από το δικό τους. Τους έλεγα ότι ήθελαν για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Η σχέση μας με τον Αντώνη Σαμαρά είναι σφυρηλατημένη μέσα στον χρόνο. Και οι 2 είμαστε δαυλοί αναμμένοι μέσα στον χρόνο για το καλό της πατρίδας. Η ΝΔ είναι παράταξη ευθύνης και μπορεί να κρατήσει τη συνοχή στη χώρα. Η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα και αν αυτό συμβεί θα βγει εκτός φάσματος και προωτοκαθεδρίας. Πάντα υπερασπιζόμουν την ορθοδοξία και τους ενστόλους. Αυτό το ξέρουν όλοι.

  • Η ΝΔ είναι κεντροδεξιό κόμμα που έχει χάσει το δεξιό της κομμάτι και αυτό είναι κακό για την παράταξη και τη χώρα
  • Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι έπρεπε να απεγκλωβίσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της ΝΔ που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή
  • Εγώ ήμουν επιφορτισμένος, με πλειάδα ενεργειών, προς τη ΧΑ, προς την Εκκλησία και αλλού να απεγκλωβίσω αυτούς τους ψηφοφόρους
  • Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε, δεν υπήρχε λόγος να ξέρει ότι συναντώ βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτό ήταν μία λεπτομέρεια
  • Οι συναντήσεις μου με βουλευτές και στελέχη της ΧΑ γίνονταν πριν και ίσως μετά τη δολοφονία Φύσσα
  • Η συνάντηση με τον Ηλία Κασιδιάρη έγινε τον Οκτώβριο του 2013
  • Επρεπε να γνωρίζω για να καταλάβω πως σκέφτεται ο Κασιδιάρης. Πού το πάει και τι θέλει.
    Από τις συναντήσεις μου μαζί τους έμαθα πράγματα πολιτικής σημασίας που δεν μπορώ να αποκαλύψω
  • Εχω πει δημόσια ότι οι διώξεις εναντίον πολιτικού κόμματος είναι πολιτικό λάθος. Σε μία χώρα που έχει μάθει τους κλέφτες και τους αμαρτωλούς αυτό δεν είναι σωστό. Μην τους διώκουμε, μην απαγορεύετε τα συσσίτια, αφήσετε τους στην αφάνεια, μην τους προβάλλετε. Δεν είναι Δανία. Τους κάνετε ήρωες. Αυτά τα έλεγα και στον πρωθυπουργό.

Είχε ξανασυνατηθεί με τον Κασιδιάρη και με άλλους Χρυσαυγίτες

Ο κ.Μπαλτάκος παραδέχτηκε ότι είχαν υπάρξει κι άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί, αυτής που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ανέφερε πως ακολούθησαν μία δύο ακόμα. Οταν ερωτήθηκε αν έχει πει χειρότερα από αυτά που ακούγονται στο βίντεο, απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Ο,τι έχω και να έχω πει εξυπηρετούσε ένα σκοπό. Δεν μιλούσα με καθηγητή πανεπιστημίου έπρεπε να τον προσεγγίσω». Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερώτηση αν έχει συναντηθεί και με άλλους Χρυσαυγίτες, απάντησε καταφατικά.

«Δεν είναι αλήθεια αυτά που λέει ο Νίκος Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ»

Ερωτώμενος για τα λεγόμενα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη ότι απειλούσε με συνεργασία της κυβέρνησης με τη ΧΑ ο κ. Μπαλτάκος είπε: «Τότε με την ιστορία με την ΕΡΤ που η ΔΗΜΑΡ όπως και τελικά έπραξε έλεγε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ήρθε ο Νίκος Τσούκαλης στο γραφείο μου να συζητήσουμε. ''Θέλετε να γίνουν εκλογές τώρα; Με βάση τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ θα βγάλει τις ίδιες έδρες, αλλά η Χρυσή Αυγή τις διπλάσιες; Αυτό θέλετε;'' τον ρωτούσα. Το έλεγα αρνητικά ως απευκταία εκδοχή. Τον ρωτούσα αν η Αριστερά θέλει αυτό το πράγμα. Δεν μίλησα ποτέ για συνεργασία με τη ΧΑ.

Είναι δουλειά του γενικού γραμματέα;

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν είναι δουλειά του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης να επανεγκλωβίζει ψηφοφόρους που πήγαν σε άλλα κόμματα, δήλωσε:

«Δεν μου ανέθεσε κάτι ο Σαμαράς. Είναι πουθενά γραμμένο ότι ένας γενικός γραμματέας της κυβέρνησης δεν μπορεί να το κάνει; Πού το λέει ο νόμος; Σας θυμίζω ότι ο Κοσμίδης, ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, χειρίστηκε το θέμα Οτσαλάν όταν έλειπε ο Σημίτης. Είπε κανείς τότε γιατί το έκανε ο Κοσμίδης;

Δεν είναι η θέση που κάνει τον άνθρωπο, είναι ο άνθρωπος που κάνει τη θέση. Εγώ δεν είμαι καθηγητής πανεπιστημίου να κοιτάζω όλη μέρα νομικά κείμενα».

Τι είπε για την βίαιη εισβολή του γιου του στη βουλή

Οταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο πως κρίνει την πράξη του γιού του να μπει στο γραφείο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και να κλωτσήσει τους βουλευτές, είπε:

«Δεν μπήκε στα γραφεία τους. Τους είδε να ανεβαίνουν από την ολομέλεια και τους ρώτησε με έντονο ύφος πού είναι ο Κασιδιάρης. Εκείνοι κατάλαβαν και δεν απάντησαν, γιατί γνωρίζουν το γιο μου, και τότε άρχισαν οι σπρωξιές. Δεν μπορεί οι άνθρωποι που έχουν κάνει όργια σε ό,τι αφορά τη βία να λένε ότι κάποιος τους έσπρωξε. Είναι αστείο.Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ΟΥΚ, έχει ορισμένες αντιλήψεις και κώδικα τιμής».

Θα πρέπει να παρουσιαστεί στη δικαιοσύνη; ρώτησε ο δημοσιογράφος και είπε:

«Στη διαδικασία του αυτοφώρου οποιοσδήποτε επιλέγει αν θα πάει ή όχι. Μπορεί να εμφανιστεί αμέσως μετά που θα έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Δεν ξέρω πού βρίσκεται, είναι 26 ετών, αξιωματικός, και είναι αυτεξούσιος».

«Η δήλωση είμαι αντικομμουνιστής σάρωσε τα σωθικά της ΧΑ»

Ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε ότι έκανε τα πάντα για να επιστρέψει ψηφοφόρους της ΝΔ που είχαν «εγκλωβιστεί» σε άλλους χώρους. «Η δήλωση ότι είμαι αντικομμουνιστής που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα είναι μια φράση που σαρώνει τα σωθικά της ΧΑ. Εχοντας επαφές μαζί τους μπορούσα να προγραμματίσω τις δικές μας κινήσεις όπως έκανα με τη δήλωση περί αντικομμουνισμού». Επίσης, επανέλαβε ότι ο κ. Σαμαράς δεν είχε γνώσει των επαφών του με τους Χρυσαυγίτες. «Ο πρωθυπουργός χαράζει την πολιτική γραμμή, δεν παρακολουθεί τις λεπτομέρειες. Επρεπε να απεγκλωβίσω ψηφοφόρους από τους ενστόλους και τους ιερωμένους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μου ανέθεσε ο Σαμαράς να απεγκλωβίσω ψηφοφόρους από τη Χρυσή Αυγή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ