Ταγαράς και Λεονταρίδης θα αντικαταστήσουν στην κυβέρνηση τους Καλαφάτη και Χαρακόπουλο - iefimerida.gr

Ταγαράς και Λεονταρίδης θα αντικαταστήσουν στην κυβέρνηση τους Καλαφάτη και Χαρακόπουλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα βρεθούν σήμερα οι κύριοι Θεόφιλος Λεονταρίδης και Νικόλαος Ταγαράς. Ο πρώτος θα αντικαταστήσει τον Μαξιμο Χαρακόπουλο που παραιτήθηκε από αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ.Ταγαράς θα αντικαταστήσει τον Σταύρο Καλαφάτη, πρώην αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, καθώς θα είναι υποψήφιος για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ποιος είναι ο Νίκος Ταγαράς

Γεννήθηκε στο Χιλιομόδι, τελείωσε το Δημοτικό και τις τρεις τάξεις του Εξατάξιου τότε Γυμνασίου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πρακτικό Γυμνάσιο Κορίνθου, απ' ότου αποφοίτησε με άριστα.

Την ίδια χρονιά πέτυχε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π από την οποία και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1979.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του τιμήθηκε επανειλημμένα με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ).

Το ίδιο έτος κατετάγη στην Πολεμική Αεροπορία για την στρατιωτική του θητεία και απολύθηκε το 1981 με το βαθμό του έφεδρου Ανθυποσμηναγού.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ορίσθηκε επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα και μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από τότε ασχολείται σαν ελεύθερος επαγγελματίας , μελετητής και επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα.

Υπηρέτησε για χρόνια στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 8 χρόνια ως Πρόεδρος της Κοινότητος Χιλιομοδίου (την περίοδο 1987 – 1994) και 4 χρόνια ως Δήμαρχος Τενέας (1999 – 2002).

Ταυτόχρονα υπήρξε για 4 χρόνια Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κορινθίας (1999 – 2002), Πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος των Τ.Ε.Δ.Κ Πελοποννήσου, Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο Νομό Κορινθίας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών.

Το 2002 εξελέγη Νομάρχης Κορινθίας. Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πελοπόννησος Α.Ε., Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τακτικό μέλος της Ε.Ν.Α.Ε. στις επιτροπές Μεταφορών και Δημοσίων Σχέσεων, εκπρόσωπος της Ε.Ν.Α.Ε. στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και στην Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας καθώς και Πρόεδρος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο Κέντρο Νέων και στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας.

Ποιος είναι ο Θεόφιλος Λεωνταρίδης

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης γεννήθηκε στα Κ. Πορόϊα του νομού Σερρών από αγρότες γονείς.

Είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό του Ελληνικού Στρατού.

Επαγγελματικά ως Πολιτικός Μηχανικός δραστηριοποιήθηκε στην ακριτική περιοχή της Σιντικής του νομού Σερρών.

Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως Πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το 1996 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής του νομού Σερρών, για να επανεκλεγεί το 2000 πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2004 έπειτα από σπουδαία κοινοβουλευτική δραστηριότητα επανεκλέγεται και πάλι, αφού οι συμπολίτες του επικύρωσαν την προσφορά και το έργο του.

Το 2007 εκλέγεται για τέταρτη φορά Βουλευτής του Ν. Σερρών.

Το 2009 εκλέγεται για πέμπτη φορά Βουλευτής του νομού Σερρών, πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 εκλέγεται Βουλευτής του Ν. Σερρών στις εκλογές της 6ης Μαϊου και επανεκλέγεται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ