Ο χειμώνας επιστρέφει -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα - iefimerida.gr

Ο χειμώνας επιστρέφει -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ θα πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Αιγαίο εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 4 και το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιονιά στα ορεινά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους στα βορειοτέρα τμήματα ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση των φαινομένων τις βραδινές ώρες από τα βόρεια.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφορ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, οπού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ