«Ο πατέρας μου δεν έριξε το αεροπλάνο» -Ξεσπά ο γιoς του πιλότου του μοιραίου Boeing - iefimerida.gr

«Ο πατέρας μου δεν έριξε το αεροπλάνο» -Ξεσπά ο γιoς του πιλότου του μοιραίου Boeing

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πιστέψτε με τον ξέρω καλύτερα». Με αυτή τη φράση απέρριψε τις θεωρίες που θέλουν τον πατέρα του, πιλότο του μοιραίου boeing της Malaysia Airlines, να ήταν τρομοκράτης και να κατέρριψε με δόλο το αεροπλάνο, ο μικρότερος γιος του Ζαχρί Αχμάντ Σαχ, ο 26χρονς Αχμάντ Σεθ.

Ο Σεθ είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας του πιλότου του μοιραίου boeing που «σπάει» τη σιωπή του, καθώς παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 20 ημέρες από την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysian, κανένα από τα τρία παιδιά του πιλότου, αλλά ούτε και η γυναίκα του έχουν πει μια κουβέντα, δημοσίως, για τον δικό τους άνθρωπο, τον πιλότο που εκείνο το βράδυ της 8ης Μαρτίου κρατούσε στα χέρια του τη μοίρα 238 ανθρώπων.

Μιλώντας στους New Straits Times, o 26χρονος γιος του πιλότου τόνισε ότι από την ημέρα που εξαφανίστηκε το μοιραίο boeing διαβάσε οτιδήποτε γράφεται για την πτήση ΜΗ370, αλλά και για τον πατέρα του. Ακόμη και τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν με επίκεντρο τον κάπτεν Ζαχρί.

Γνωρίζω τις θεωρίες που θέλουν τον πατέρα μου να ήταν φανατισμένος πολιτικά και ότι θα μπορούσε να είχε καταλάβει το boeing, είπε, απορρίπτοντας της, παράλληλα κατηγορηματικά. «Αγνοώ τις θεωρίες. Γνωρίζω πολύ καλά τι άνθρωπος ήταν ο πατέρας μου», είπε.«Μπορεί να μην ήμασταν πολύ κοντά, καθώς ταξίδευε πάρα πολύ. Αλλά εγώ τον καταλαβαίνω», πρόσθεσε.

Οπως σημειώνει ο δημοσιογράφος των New Straits Times, ο Σεθ, ο οποίος σπουδάζει φιλολογία, ήταν πολύ ήρεμος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και δεν έδειχνε να έχει οργή κατά όσων εμπλέκουν τον πατέρα του σε θεωρίες συνωμοσίας και τον παρουσιάζουν ως «αεροπειρατή». Στο σπίτι όπου τον επισκέφθηκε του κρατούσαν παρέα φίλοι του οι οποίοι τον στήριξαν και τη δύσκολη στιγμή, όταν η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρέπει να γίνει αποδοχή του μοιραίου, ότι οι 239 επιβάτες του μοιραίου boeing είναι νεκροί.

Εμφανώς κουρασμένος, ο Σεθ προσέθεσε ότι δεν τον εξέπληξε η ανακοίνωση του Μαλαισιανού πρωθυπουργού. Σε τόνο που έδειχνε «παραίτηση», τόνισε ότι το περίμενε 18 ημέρες μετά την εξαφάνιση του boeing της Malaysia με τους 239 επιβάτες. Παρόλα αυτά η ελπίδα δεν έδειχνε να σβήνει μέσα του.

«Τώρα απλά περιμένουμε για την επιβεβαίωση (την ανεύρεση συντριμμιών ή πτωμάτων)», πρόσθεσε. «Θα το πιστέψω (ότι δεν υπάρχουν επιζώντες) όταν δω τις αποδείξεις με τα μάτια μου», πρόσθεσε.

Απρόθυμα παραδέχθηκε ότι από την οικογένειά του ήταν ο πιο δυνατός αλλά δεν θέλησε να πει πώς νιώθουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Ερευνητές: Αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συντριβή του boeing ο πιλότος

Ο 26χρονος γιος του πιλότου σπάει τη σιωπή του σε μια στιγμή όπου ολοένα και περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν ότι ο κάπτεν Ζαχρί είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συντριβή του boeing της Malaysia και απορρίπτουν την πιθανότητα της μηχανικής βλάβης ή της αεροπειρατείας.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός των ΗΠΑ τονίζει ότι η οικογένεια του πιλότου θα πρέπει να «ανακριθεί» με την ελπίδα ότι κάποιοι στοιχείο που θα δώσουν θα μπορέσει να φωτίσει την τραγωδία.

Πάντως, ένας φίλος του 53χρονου πιλότου ανέφερε ότι δεν είχε μυαλό για να πετάξει και ότι ήταν συντετριμμένος από την απόφαση της συζύγου του να φύγει από το σπίτι. «Ηταν ένας από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου και δεν είμαι γιατρός, αλλά με όλα αυτά που συνέβαιναν στη ζωή του Ζαχρί, πιθανότατα να μην ήταν σε θέση να πετάξει», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μοιραίο Boeing Malaysia Airlines
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ