Διευρύνεται το οικογενειακό επίδομα: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι - iefimerida.gr

Διευρύνεται το οικογενειακό επίδομα: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Διευρύνεται το οικογενειακό επίδομα: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να αναζητά ακόμα τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους του αποκαλούμενου κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο από την Πέμπτη ανοίγει ουσιαστικά ο κύκλος της καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων, με διεύρυνση, μάλιστα, του αριθμού των δικαιούχων.Συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου μέσω ΟΓΑ θα καταβληθεί οικογενειακό επίδομα για το 2013 σε 22.835 νέους δικαιούχους, με το συνολικό προς διάθεση κονδύλι να ξεπερνά τα 16,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για:

Στις 20 Απριλίου, μετά από την αλλαγή που επέφερε η Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικονομικών και Εργασίας, θα καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος για 2014, ύψους περίπου 140 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων, με βάση τα αρχεία του ΟΓΑ ανέρχονται στις 730.000 (695.000 είναι οι έως τώρα δικαιούχοι ενώ εκκρεμούν 35.000 αιτήσεις προς εκκαθάριση), ενώ το κονδύλι για το σύνολο του έτους θα ξεπεράσει τα 560 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, με εγκύκλιο του ο ΟΑΕΕ, ενημερώνει τις υπηρεσίες του αφενός ότι για τη χορήγηση ΕΚΑΣ επιβάλλεται πλέον οι συνταξιούχοι να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, αφετέρου ότι α εισοδηματικά όρια και τα ποσά του επιδόματος θα παραμείνουν για μια ακόμα χρονιά στα ίδια επίπεδα.

Εισοδηματικά κριτήρια

Διευρύνεται το οικογενειακό επίδομα: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι  | iefimerida.gr 0
Διευρύνεται το οικογενειακό επίδομα: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι  | iefimerida.gr 1

Εισοδηματικά κριτήρια για χορήγηση ποσού ΕΚΑΣ 30,00 ευρώ

Διευρύνεται το οικογενειακό επίδομα: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΑΕΕ ΟΓΑ ΕΚΑΣ οικογενειακό επίδομα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ