Nέος τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων - iefimerida.gr

Nέος τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων -Ερχονται μειώσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δεδομένα έρχονται για τις επικουρικές συντάξεις από τον Ιούλιο, καθώς θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζονται.

Ως επικρατέστερο σενάριο για το υπουργείο Εργασίας είναι η εφαρμογή και στα επικουρικά Ταμεία του μαθηματικού τύπου, δηλαδή του τρόπου υπολογισμού που ισχύει πλέον στα Ταμεία που δίνουν το εφάπαξ, σύμφωνα με το Mega.

Το ποσοστό αναπλήρωσης των επικουρικών πέφτει πλέον στο 20% για το σύνολο των ασφαλισμένων στο ενιαίο επικουρικό (ΕΤΕΑ). Απώλειες θα έχουν όσοι καλύπτονται από «ευγενή» Ταμεία, όπως και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις,οι μειώσεις θα ξεκινούν από το 10% και θα φτάνουν το 40% με 45% σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι πρώτες περικοπές πάντως ξεκίνησαν ήδη, από το επικουρικό ταμείο των συνταξιούχων του υπουργείου Οικονομικών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ