Στο στόχαστρο του ΙΚΑ 81.958 οφειλέτες -Ερχονται κατασχέσεις - iefimerida.gr

Στο στόχαστρο του ΙΚΑ 81.958 οφειλέτες -Ερχονται κατασχέσεις

Στο στόχαστρο του ΙΚΑ 81.958 οφειλέτες -Ερχονται κατασχέσεις 7
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ, έως τα τέλη Φεβρουαρίου διαβιβάστηκαν στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) βεβαιωμένα χρέη 7,5 δις ευρώ συνολικά 81.958 οφειλετών, ενώ εστάλησαν 64.267 προσκλήσεις προπομπός κατασχέσεων.

Η είσπραξη των οφειλομένων θα γίνει με συνεργασία από την ΓΓΠΣ, μέσω ηλεκτρονικών κατασχέσεων. Εως τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο, μόνο 8.610 οφειλέτες προχώρησαν στην καταβολή οφειλών 54,8 εκατ ευρώ, ενώ άλλοι 3.484 οφειλέτες υπέβαλαν αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση για ποσό 233,16 εκατ ευρώ και εκδόθηκαν 7.664 παραγγελίες κατάσχεσης «εις χείρας τρίτου» και 2.081 παραγγελίες κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, το ΚΕΑΟ επιταχύνει τη συνεργασία του με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (άντληση πληροφοριών περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, μέσω ΓΓΠΣ, με στόχο τη λήψη στοχευμένων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης), θα ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικών κατασχέσεων, θα προχωρήσει σε αυτόματο συμψηφισμό επιστροφής Φόρου Εισοδήματος και ΦΠΑ με οφειλές προς τα Ταμεία ενώ θα αναπτύξει και διαδικτυακές εφαρμογές για την ηλεκτρονική ρύθμιση και την πληρωμή δόσεων μέσω ΔΙΑΣ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΚΑ οφειλέτες κατασχέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ