Ενδείξεις φωτιά για το Boeing: Στόχευαν να το ρίξουν σε αμερικανική βάση; Θα μπορούσαν να το έχουν καταρρίψει; - iefimerida.gr

Ενδείξεις φωτιά για το Boeing: Στόχευαν να το ρίξουν σε αμερικανική βάση; Θα μπορούσαν να το έχουν καταρρίψει;

Γιατί η Μαλαισία δεν δίνει τα νέα στοιχεία για το Boeing: Αεροπειρατές στόχευαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται για δωδέκατη ημέρα το θρίλερ με την χαμένη πτήση MH370 που μετέφερε 239 επιβάτες με τις Αρχές να εντείνουν τις έρευνές τους, ενώ, νέα σενάρια κυκλοφορούν συνεχώς.Το ενδιαφέρον των ερευνητών είναι επικεντρωμένο στον εξομοιωτή πτήσης που είχε ο πιλότος Ζαχάρι Αχμάντ Σαν και σε ένα εύρημα που σχετίζεται με το απομακρυσμένο νησί Ντιέγκο Γκαρσία στο οποίο και υπάρχει μια τεράστια αμερικανική ναυτική βάση με 2.000 άτομα προσωπικό.

Ο Σαν φέρεται πως είχε περάσει ένα πρόγραμμα στον εξομοιωτή πτήσης που
περιλάμβανε προσγείωση σε αυτό το νησί του Ινδικού και, πλέον, κινούνται υποψίες μήπως η βάση ήταν ο στόχος των αεροπειρατών.

Γιατί το αεροσκάφος άλλαξε πορεία προς τα δυτικά

Οπως μεταδίδει η dailymail, το αεροσκάφος, λίγα λεπτά πριν ακουστεί η φράση του πιλότου «Εντάξει καληνύχτα», το αεροσκάφος άλλαξε πορεία προς τα δυτικά και οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα καύσιμά του έφταναν μόλις για να βρεθεί οριακά πάνω από το στρατηγικής σημασίας νησί που βρίσκεται κάτω από τις Μαλδίβες.

Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο πως εάν ένα αεροσκάφος δεν απαντούσε στα σήματα από τη βάση των Αμερικανών, εκείνοι θα το κατέρριπταν αμέσως.

Η σιωπή των Αμερικανών και η άρνηση της Μαλαισίας δημιουργούν ερωτήματα

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ δεν έχουν πάρει θέση για αυτό το νέο σενάριο και θεωρείται λογικό πως δύσκολα θα προβούν σε αναλύσεις και δηλώσεις αναφορικά με αυτή την πιθανότητα.

Ωστόσο, εκείνο που δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα είναι η σιωπή της Μαλαισιανής κυβέρνησης η οποία ανακοίνωσε ότι έχει νέα στοιχεία από ραντάρ για πτήση αεροπλάνου πάνω από ξένη χώρα, ωστόσο, δεν τα δίνει στη δημοσιότητα.

Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει κάποια νέα στοιχεία αλλά δεν είναι «ελεύθερη» να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία από ξένες χώρες, καθώς, τίθεται ζήτημα ασφάλειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ