Και η ΝΔ θα αλλάξει σύντομα όνομα: Ολες οι ζυμώσεις και το παρασκήνιο - iefimerida.gr

Και η ΝΔ θα αλλάξει σύντομα όνομα: Ολες οι ζυμώσεις και το παρασκήνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αλλαγή ονόματος του ΠΑΣΟΚ σε «Ελιά», οι πρόσφατες εξελίξεις με την εμφάνιση του νέου κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη Το Ποτάμι και τα «κολλημένα» γκάλοπ, βάζουν σε συναγερμό και τη ΝΔ για το αποτέλεσμα των ερχόμενων Ευρωεκλογών, διότι είναι καθοριστικό για το μέλλον της.

Φθαρμένο προϊόν η ονομασία ΝΔ
Σύμφωνα με πληροφορίες, αδιέξοδο βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου από τις μυστικές δημοσκοπήσεις οι οποίες φτάνουν στα χέρια των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά. Με δεδομένο, μάλιστα, πως είμαστε σε προεκλογική περίοδο, στο τραπέζι έχουν αρχίσει να πέφτουν ξανά όλα τα ενδεχόμενα και οι εναλλακτικές λύσεις. Ανάμεσα σε αυτά έχει τεθεί ξανά και το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος της ΝΔ, καθώς στα ποιοτικά στοιχεία φαίνεται πως το όνομα του κόμματος που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής, είναι ένα φθαρμένο προϊόν.

Σε σαββατιάτικο έντυπο κυκλοφόρησαν μάλιστα και στοιχεία από το μυστικό γκάλοπ, σύμφωνα με το οποίο, το 62% της βάσης της ΝΔ δεν θέλει αλλαγή ονόματος, ενώ ένα 54% στο σύνολο θεωρεί της ΝΔ «τελειωμένο κόμμα».

«Οχι» Συναγερμός

Η εφημερίδα Το Βήμα, η οποία απηχεί συχνά απόψεις της ΝΔ, εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να αλλάξει όνομα στο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και να προχωρήσει στη δημιουργία μιας μεγάλης αστικής-φιλοευρωπαϊκής παράταξης. Το Βήμα, μάλιστα, δείχνει να γνωρίζει τα σχέδια για την ονομασία της νέας δεξιάς παράταξης και με άρθρο του Μιχάλη Αγραφιώτη προτείνει στον Ελληνα πρωθυπουργό να μην ονομάσει το κόμμα του «Συναγερμό» γιατί κάνει κακούς συνειρμούς με τον Παπάγο και τον Καρατζαφέρη!

Διάσπαρτες δυνάμεις από όλα τα κόμματα

Εν μέσω πολλών συζητήσεων και αναλύσεων για το νέο τοπίο που μπορεί να δημιουργηθεί, με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Μαΐου, σταθερή άποψη του κ. Σαμαρά είναι να σημάνει «συναγερμό» για σύμπραξη όλων των μεταρρυθμιστικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων, αναφέρει η εφημερίδα.
Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: η ένωση των διάσπαρτων δυνάμεων, ώστε να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας μεγάλης αστικής παράταξης που επί της ουσίας θα επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα της ΝΔ και θα σημάνει και την ουσιαστική της μετάλλαξη.
Οι εξελίξεις για τη δημιουργία νέας παράταξης θα είναι ταχύτατες μετά τις ευρωεκλογές, ώστε οι πολίτες να ψηφίσουν τον «Ευρωπαϊκό Συναγερμό» που θα σημάνει ο Πρωθυπουργός για τη «Νέα Ελλάδα», στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.


Η κεντροδεξιά αλλάζει
Επί της ουσίας η μορφή της Κεντροδεξιάς, όπως τη ζήσαμε τα τελευταία 40 χρόνια, θα αλλάξει και αυτό θα αποτελέσει μια επίπονη διαδικασία. Ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει στον εαυτό του τον πολιτικό ηγέτη που θα έχει τον κεντρικό και καθοριστικό ρόλο, για να αλλάξει τα δεδομένα στον νέο πολικό χάρτη.
Η μετάλλαξη της σημερινής ΝΔ αποτελεί βασική προϋπόθεση για να επιβιώσει η ίδια η Κεντροδεξιά και όπως λένε οι γνώστες των διεργασιών, βρισκόμαστε σε σταδιακή φάση μετεξέλιξης και δημιουργίας ενός νέου αστικού, φιλοευρωπαϊκού κόμματος.
Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και μέσα από το σχέδιο επανίδρυσης της Κεντροδεξιάς, ενώ κεντρικός στόχος είναι να ενσωματωθούν και δυνάμεις εκτός των τειχών της ΝΔ και συγκεκριμένα πολιτικοί από το σύνολο του πολιτικού φάσματος.
Ας σημειωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει ακόμη και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσουν την νέα προσπάθεια στο χώρο της κεντροδεξιάς. Παρασκηνιακά αναφέρεται ότι έγινε ήδη κρούση στην Εύη Χριστοφιλοπούλου και στον Γιάννη Μανιάτη.

Το όνομα του νέου κόμματος Νέα Ελλάδα;
Οπως είπε και ο κ. Σαμαράς στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», «η νέα Ελλάδα δεν είναι ένα "σύνθημα". Είναι μια πραγματικότητα που ήδη γεννιέται γύρω μας». Ο Πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει ευθέως για την ανάγκη μετεξέλιξης της ΝΔ, αλλά με τη συχνή αναφορά του όρου «Νέα Ελλάδα» δείχνει προς τα πού πηγαίνει.

Ντόρα: Να πάμε στο κέντρο, όχι δεξιά
Την άποψη πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κάνει στροφή και να απευθυνθεί στον προβληματισμένο κεντρώο πολίτη, εξέφρασε πρόσφατα η βουλευτής του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παρακολουθεί τις μυστικές διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ.
Μιλώντας στον Alpha 989, η κυρία Μπακογιάννη αρνήθηκε τις όποιες αιτιάσεις πως η ΝΔ έχει ακροδεξιά στοιχεία τονίζοντας «Δεν είχε ασπαστεί και ποτέ από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ιδρυτού της, ακροδεξιές λογικές. Αντίθετα τις πολέμησε και τις πολέμησε φανερά».
«Η Νέα Δημοκρατία ήτανε από ιδρύσεως της ένα κόμμα το οποίο πήγαινε από τη δεξιά μέχρι την κεντροαριστερά και αν θέλετε και σήμερα ευθέως να σας πω, θεωρώ ότι η ΝΔ έπρεπε να κάνει μια κανονική μα κανονική στροφή προς το κέντρο. Διότι το κέντρο είναι άστεγο σήμερα» είπε με νόημα η βουλευτής του κόμματος.
«Το κέντρο είναι αυτό το οποίο αναζητά έκφραση» πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη και συνέχισε «Για το κέντρο γίνεται η μάχη από τις διάφορες Ελιές, Ποτάμια ρυάκια και ότι άλλο θέλετε. Εμείς λοιπόν με πολύ περισσότερη αξιοπιστία θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε σε αυτόν τον Ευρωπαίο, προβληματισμένο κεντρώο πολίτη. Και όταν λέω κεντρώο, εννοώ κεντρώο και φιλελεύθερο και στις κοινωνικές του αρχές. Δεν εννοώ τώρα οικονομικά, οικονομικά τώρα έχουνε λυθεί τα θέματα, δεν υπάρχουν πια τέτοιου είδους διαφορές».
Τέλος, υπογράμμισε ότι το κόμμα της δεν πρέπει να λοξοκοιτάζει προς τα δεξιά γιατί δεν έχει τίποτα απολύτως να πάρει, αλλά να απευθυνθεί σε αυτή τη μεγάλη δεξαμενή των προβληματισμένων πολιτών, οι οποίοι θέλουν ένα ευρωπαϊκό αύριο, ξέρουν ότι έχουμε θυσίες απερίγραπτες αλλά οι οποίοι θέλουνε μιας άλλης μορφής σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας.

Η Χρυσή Αυγή φωνάζει από τώρα: Μασκαρεύεται με νέο όνομα η ΝΔ, για να μην την αναγνωρίσουν

Η Χρυσή Αυγή αντέδρασε σήμερα στα σενάρια που θέλουν τη ΝΔ να αλλάζει όνομα και γράφει γι'αυτό, στον ιστότοπό της. Αναφερόμαστε στο θέμα, γιατί έχει ενδιαφέρον για τις διεργασίες στο χώρο της δεξιάς.

Γράφει η Χρυσή Αυγή
Είχαμε προβλέψει προ διμήνου ότι είναι έντονες οι διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ για αλλαγή ονόματος, στα ίδια πλαίσια που το ΠΑΣΟΚ έγινε «Ελιά».

Η ΝΔ βλέποντας τα ποσοστά των πραγματικών δημοσκοπήσεων αντιλαμβάνεται ότι ο πολιτικός της ενταφιασμός έρχεται με βήμα γοργό. Βλέπει ότι οι πολίτες την εγκαταλείπουν, προσερχόμενοι ευθέως στην Χρυσή Αυγή καθιστώντας την μεταμφίεση απαραίτητη. Ο πρωθυπουργός έχει άλλωστε και άλλα παραδείγματα προς χρήση στην διάθεση του από την αριστερά, όπως οι μεταμφιέσεις για ληστείες τραπεζών, μεταμφιέσεις καταζητούμενων κλπ.
Διαβάζουμε, λοιπόν, σήμερα στο «Βήμα» ότι οι διεργασίες αυτές πλέον επιταχύνονται, αφού οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί. Γράφει συγκεκριμένα ο ιστότοπος της ναυαρχίδας του μνημονίου: «Εν μέσω πολλών συζητήσεων και αναλύσεων για το νέο τοπίο που μπορεί να δημιουργηθεί με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Μαΐου, σταθερή άποψη του κ. Σαμαρά είναι να σημάνει «συναγερμό» για σύμπραξη όλων των μεταρρυθμιστικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων... Οι εξελίξεις για τη... νέα σύνθεση θα είναι ταχύτατες μετά τις ευρωεκλογές και θα αποτελέσει ένα κρίσιμο στοίχημα πόσοι θα ανταποκριθούν στον «Ευρωπαϊκό Συναγερμό» που θα σημάνει ο Πρωθυπουργός για τη «Νέα Ελλάδα». Την πολιτική πυξίδα την έχει ο ίδιος στα χέρια του και βασικά αυτός, έχοντας ως κεντρική γραμμή την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, θα ορίσει και τις συντεταγμένες στον πολιτικό χάρτη.»
Κοινώς μετά τις ευρωεκλογές θα αρχίσουν τα συνέδρια, τα τσιμπούσια και οι συναντήσεις νυν και πρώην μετεχόντων στην εγκληματική οργάνωση ΝΔ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή του ονόματος, μπας και μπερδευτεί κανείς και τους ψηφίσει. Όμως, παρά την πίστη του Σαμαρά, ο Ελληνικός Λαός δεν τρώει πλέον κουτόχορτο και θα αναγνωρίσει την εγκληματική οργάνωση ΝΔ, όπως και αν μεταμφιεστεί. Όπως η «Ελιά» δεν μπορεί να «σταυρώσει» ποσοστά ούτε στις στημένες δημοσκοπήσεις, έτσι και το «νέο» εγχείρημα της ΝΔ, θα πάει «άπατο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ