Φτιάξτε υγιές και λαμπερό δέρμα τρώγοντας: Τα 5 μαγικά συστατικά της ομορφιάς - iefimerida.gr

Φτιάξτε υγιές και λαμπερό δέρμα τρώγοντας: Τα 5 μαγικά συστατικά της ομορφιάς

Φτιάξτε υγιές και λαμπερό δέρμα τρώγοντας: Τα 5 μαγικά συστατικά της ομορφιάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως λέει ένα ρητό «η ομορφιά έρχεται από μέσα» και πράγματι, η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική για την φροντίδα του δέρματος. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα σπαταλάτε σε ακριβά προϊόντα προσώπου, το δέρμα θα αντανακλά ότι τρώτε. Ποια είναι λοιπόν τα μαγικά συστατικά της ομορφιάς;

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή σας για να εξασφαλίσετε τέλειο δέρμα. Οπως αναφέρουν οι ερευνητές και οι διατροφολόγοι, μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη και υδατάνθρακες ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το αντιαισθητικό δέρμα. Με την μεγάλη αύξηση του σακχάρου στο αίμα του σώματος το πάγκρεας παράγει επιπλέον ινσουλίνη για να ρίξει αυτά τα επίπεδα. Η ινσουλίνη όμως προκαλεί επίσης και την παραγωγή των σμηγματογόνων αδένων.

Οι αδένες αυτοί παράγουν το σμήγμα, το έλαιο που ξεπλένει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και διατηρεί το δέρμα μας λιπαρό μέσω των πόρων. Ωστόσο όταν οι πόροι αυτοί βουλώνουν δημιουργούνται τα σπυράκια.

Το γάλα προκαλεί επίσης την παραγωγή σμήγματος , ενώ ορισμένοι φυτικά έλαια ( ηλιέλαιο, σησαμέλαιο , καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο ) αυξάνουν τη φλεγμονή.

Είδαμε λοιπόν ποιες τροφές πρέπει να περιορίσετε, τι μπορείτε όμως να φάτε και να πιείτε για να κρατήσετε το δέρμα σας υγιές;

1. Καρότα
Θυμάστε που οι γονείς σας έλεγαν ότι η κατανάλωση καρότων βελτιώνει την όραση. Το μαγικό συστατικό τους είναι η βιταμίνη Α, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στη διατήρηση της καλής όρασης, στα γερά δόντια και οστά και εξασφαλίζει παράλληλα τη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος ενώ προσφέρει και τέλειο μαύρισμα το καλοκαίρι.

2. Μούρα
Εδώ το μυστικό κρύβεται στην βιταμίνη C, η οποία είναι ένα άλλο μεγάλο αντιοξειδωτικό που θα κάνει το δέρμα λείο και απαλό με την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα , βοηθά το δέρμα να επουλωθεί σωστά και μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτό το λαμπερό λουκ. Τα κόκκινα μούρα, οι φράουλες, τα βατόμουρα , και οι μαύρες σταφίδες είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C και έχουν μικρή περιεκτικότητα σε ζάχαρη απ' ότι τα άλλα φρούτα.

3. Καρύδια Βραζιλίας
Μόνο μια μικρή χούφτα καρύδια Βραζιλίας μπορεί να σας παρέχει την απαραίτητη ποσότητα σεληνίου που χρειάζεστε κάθε μέρα. Το σελήνιο είναι ένα ακόμα αντιοξειδωτικό που λειτουργεί παράλληλα με τις βιταμίνες Α και C για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μια διατροφή πλούσια σε σελήνιο μπορεί να προστατεύσει από το μελάνωμα, τη βλάβη από τον ήλιο και τα σημάδια της γήρανσης. Αλλες καλές πηγές σεληνίου είναι οι σπόροι (ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι) το σιτάρι και το κρέας . Πολλοί ξηροί καρποί περιέχουν επίσης βιταμίνη Ε , η οποία βοηθά το δέρμα να παραμείνει ενυδατωμένο, φυλακίζοντας την υγρασία.

4. Μαϊντανός
Ενα μόλις ματσάκι μαϊντανό έχει εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, η οποία βοηθά το δέρμα να αυτο-ιαθεί ενώ αυξάνει την ελαστικότητα του. Επίσης, είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C και μπορεί να καθαρίσει το ουροποιητικό σύστημα και τα νεφρά, διώχνοντας παράλληλα τις ατέλειες και τη μειώνοντας την ερυθρότητα. Τα πτητικά έλαια του μαϊντανού έχουν επίσης αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που απολυμαίνουν τους πόρους και προλαμβάνουν την ακμή.

5. Δημητριακά ολικής αλέσεως
Πλούσια σε φυτικές ίνες, τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι καλά για τη μείωση της φλεγμονής. Μπορούν να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να μειώσουν την ινσουλίνη. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο που βοηθάει στην επούλωση τραυμάτων στο δέρμα και εξασφαλίζει απαλότητα και ελαστικότητα, ενώ ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος. Η Β -βιταμίνη βιοτίνη βρίσκεται επίσης σε δημητριακά ολικής αλέσεως και βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να επεξεργαστούν τα λίπη, ενώ η έλλειψη της κάνει το δέρμα ξηρό και φολιδωτό .

Θυμηθείτε, επίσης , να πίνετε άφθονο νερό για να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Τα βότανα και το πράσινο τσάι είναι επίσης καλά, αλλά κρατηθείτε μακριά από ζαχαρούχα ποτά και σόδα .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρόφιμα δέρμα καρότα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ