Χυδαία προκλητικός ο Ερντογάν, αποκαλεί τον νεκρό 15χρονο «ταραχοποιό και τρομοκράτη» - iefimerida.gr

Χυδαία προκλητικός ο Ερντογάν, αποκαλεί τον νεκρό 15χρονο «ταραχοποιό και τρομοκράτη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπερκίν Ελβάν, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν τίποτα άλλο παρά «ένας ταραχοποιός στην υπηρεσία τρομοκρατικής οργάνωσης»! Πιο προκλητικός από ποτέ, ο Ταγίπ Ερντογάν έφθασε στο σημείο να βεβηλώσει ακόμα και τη μνήμη του 15χρονου

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επέμεινε στη δική του εκδοχή για τις συνθήκες τραυματισμού του εφήβου-σύμβολο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, και για μία ακόμη φορά απέρριψε τον ισχυρισμό της οικόγενειας ότι το παιδί δεν συμμετείχε στα επεισόδια αλλά χτυπήθηκε από δακρυγόνο ενώ είχε βγει να αγοράσει ψωμί.

«Η οικογένειά του είπε ότι είχε βγει να αγοράσει ψωμί. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», υποστήριξε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Γκαζιαντέπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο Μπερκίν Ελβάν είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από κάνιστρο δακρυγόνου κατά τη διάρκεια ανικυβερνητικών διαδηλώσεων τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με την οικογένειά του, είχε βγει για να ψάξει κάποιο ανοιχτό κατάστημα για να αγοράσει ψωμί. Παρέμεινε σε κώμα επί 269 ημέρες πριν καταλήξει την Τρίτη.

Ο Ερντογάν όμως, ισχυρίστηκε ενώπιον των υποστηρικτών του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ότι το θύμα πετούσε «ατσάλινους βώλους» εναντίον των δυνάμεων της τάξης και ότι ο τραυματισμός του ήταν τυχαίος.

Επέμεινε μάλιστα στον απίστευτο ισχυρισμό ότι «ο νέος αυτός ήταν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης», χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει. «Η αστυνομία δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι ήταν 14 ετών, είχε το πρόσωπο καλυμμένο», τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο θάνατος του Μπερκίν Ελβάν προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων κατά του Ερντογάν. Εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους την Τρίτη και την Τετάρτη, φωνάζοντας συνθήματα κατά του πρωθυπουργού όπως «δολοφόνε». Σε πολλές πόλεις της Τουρκίας σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές. Ένας αστυνομικός 30 ετών απεβίωσε από καρδιακή προσβολή στην πόλη Τουντσελί και ένας νεαρός άνδρας, 22 ετών, σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη από πυρά κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ