Οι Αμερικανοί παίρνουν πάνω τους τις έρευνες για το Boeing της Malaysia -Στον Ινδικό Ωκεανό η νέα επιχείρηση - iefimerida.gr

Οι Αμερικανοί παίρνουν πάνω τους τις έρευνες για το Boeing της Malaysia -Στον Ινδικό Ωκεανό η νέα επιχείρηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είδαν και αποείδαν από τις μαλαισιανές αρχές και τελικά οι Αμερικανοί αποφάσισαν να αναλάβουν οι ίδιοι την οργάνωση της έρευνας για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ήδη ο Λευκός Οίκος είναι σε επαφή με τους διεθνείς εταίρους των ΗΠΑ προκειμένου να αποφασιστεί ποια μέσα μέσα θα αναπτύξει στη νέα επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, η τελευταία πληροφορία που έχει στη διάθεσή του το Πεντάγωνο, είναι το αεροσκάφος έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό και εκεί θα επικεντρωθεί η νέα έρευνα.

«Από ό,τι γνωρίζω αυτό βασίζεται σε νέες πληροφορίες και πλέον ενδέχεται να αρχίσουν έρευνες σε μία ακόμη περιοχή στο Ινδικό ωκεανό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι.

«Δεν είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για το τι συνέβη», πρόσθεσε και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους για περισσότερες διευκρινίσεις στο Πεντάγωνο και την κυβέρνηση της Μαλαισίας.

Από τα δύο αμερικανικά πλοία που μετέχουν στην έρευνα, τα USS Kidd και USS Pinckney, το πρώτο, κατόπιν αιτήματος της Κουάλα Λουμπούρ, έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στα στενά της Μάλακα και να ερευνήσει τη δυτική πλευρά της περιοχής, διευκρίνισε στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Το USS Pinckney θα παραμείνει στον Κόλπο της Ταϊλάνδης όμως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής εάν θα συνεχίσει να συμμετάσχει στις έρευνες και μετά το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή προσκείμενη στις έρευνες ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι έπιασαν ένα ασθενές ηλεκτρονικό σήμα από την πτήση 370 μετά την εξαφάνισή της, πριν από έξι ημέρες. Από τα σήματα αυτά ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί προς τα πού κατευθυνόταν το αεροπλάνο, ούτε σε τι κατάσταση βρισκόταν από τεχνικής άποψης.

Τα σήματα αυτά μπορεί να σημαίνουν ότι τα συστήματα εντοπισμού βλαβών του τζετ ήταν έτοιμα να επικοινωνήσουν με δορυφόρους, εφόσον χρειαζόταν. Δύο πηγές που ασχολούνται με την έρευνα για την εξαφάνιση του αεροπλάνου επιβεβαίωσαν ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες Boeing και Rolls-Royce δεν έλαβαν δεδομένα από το τζετ μετά την τελευταία επαφή που έκαναν οι κυβερνήτες του. Κατά τη διάρκεια της κανονικής φάσης της πτήσης ελήφθη μόνο μία ενημέρωση. Τόσο η Boeing όσο και η Rolls-Royce απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ έρευνες Λευκός Οίκος Malaysian Airlines Βoeing
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ