Δίκτυο ισλαμιστών τρομοκρατών εξαρθρώθηκε στην Αλβανία -Δύο ιμάμηδες μεταξύ των συλληφθέντων - iefimerida.gr

Δίκτυο ισλαμιστών τρομοκρατών εξαρθρώθηκε στην Αλβανία -Δύο ιμάμηδες μεταξύ των συλληφθέντων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίκτυο ισλαμιστών τρομοκρατών αποκαλύφθηκε στην Αλβανία, με δεκάδες συλλήψεις στα Τίρανα, το Ελμπασάν, το Πόγραδετς και το Λιμπράντζι. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο ιμάμηδες, ένας εκ των οποίων σε τζαμί της πρωτεύουσας Τιράνων.

Με εισαγγελική εντολή, η αλβανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα επτά Αλβανούς πολίτες, με την κατηγορία της στρατολόγησης ατόμων με στόχο τη διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων, της υποκίνησης, μέσω δημοσίων εκκλήσεων και προπαγάνδας, τρομοκρατικών ενεργειών και της υποκίνησης μίσους ή διένεξης μεταξύ εθνοτήτων, φυλών και θρησκευμάτων.

Σε κρησφύγετα των συλληφθέντων βρέθηκαν οπλισμός, εκρηκτικά, πλαστές ταυτότητες στην αραβική γλώσσα, διάφορα συμφωνητικά, μάσκες κ.λπ. Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στους εσωτερικούς χώρους τζαμιών, στα Τίρανα.

Με ανακοίνωσή της, η Ισλαμική Κοινότητα έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τις ενέργειες των συγκεκριμένων ατόμων.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη άλλων έξι ατόμων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα Εουγκέν Μπέτσι, στρατολογούσαν άτομα, τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονταν να πολεμήσουν στη Συρία.

Αλβανικά ΜΜΕ και άλλες πηγές στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι περισσότεροι από 300 μουσουλμάνοι από την Αλβανία, το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ έχουν πάει, με διάφορους τρόπους, στη Συρία προκειμένου να πολεμήσουν. Πολλοί εξ αυτών παίρνουν μαζί τους και τις οικογένειές τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου τριάντα Αλβανοί έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο της Συρίας.

Λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει το θέμα, τις τελευταίες μέρες η αλβανική Βουλή τροποποίησε εκ νέου τον Ποινικό Κώδικα, στον οποίο προβλέπονται σκληρότερες ποινές για τέτοιου είδους ενέργειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ