Ερχεται το Ψηφιακό Σχολείο -Πώς αναβαθμίζεται η Παιδεία με τα νέα διαδραστικά συστήματα - iefimerida.gr

Ερχεται το Ψηφιακό Σχολείο -Πώς αναβαθμίζεται η Παιδεία με τα νέα διαδραστικά συστήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προ των πυλών βρίσκεται πλέον το Ψηφιακό Σχολείο στη χώρα μας, καθώς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, έπειτα την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ύψους 146.635.815 ευρώ συνεισφοράς από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) έργου «Ψηφιακές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων» προχωρά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών προμήθειας και εγκατάστασης Διαδραστικών Συστημάτων και Εργαστηρίων Πληροφορικής για τις ανάγκες του «Ψηφιακού Σχολείου». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο συνολικός αριθμός αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση 36.804 «Διαδραστικών Συστημάτων» και 11.426 «Κινητών Εργαστηρίων Πληροφορικής» σε όλη τη χώρα.

«Το Ψηφιακό Σχολείο, τώρα παίρνει σάρκα και οστά. Σκοπός του «Ψηφιακού Σχολείου» είναι η εισαγωγή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην εκπαίδευση και η παιδαγωγική αξιοποίησή τους, η οποία επιφέρει ουσιαστικές καινοτομίες τόσο στα μέσα διδασκαλίας όσο και στη διδακτική διαδικασία.

Μετά τη μεταρρύθμιση που επιφέραμε με τον ν.4186 το Σεπτέμβριο του 2013 και την ολοκλήρωση του Ψηφιακού Σχολείου εντός του 2014, δημιουργούνται νέες προοπτικές για την εκπαιδευτική κοινότητα στη χώρα μας, ανάλογες των προσδοκιών μας» αναφέρει σχετικά με το θέμα ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ