O Μάκης Ψωμιάδης κάνει τώρα τον ανήξερο για τα 37 εκατ. της ΑΕΚ: Κατηγορεί και δίνει ονόματα εφοπλιστών και επιχειρηματιών - iefimerida.gr

O Μάκης Ψωμιάδης κάνει τώρα τον ανήξερο για τα 37 εκατ. της ΑΕΚ: Κατηγορεί και δίνει ονόματα εφοπλιστών και επιχειρηματιών

O Μάκης Ψωμιάδης κάνει τώρα τον ανήξερο για τα 37 εκατ. της ΑΕΚ: Κατηγορεί και δ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα από τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος, κατά την απολογία του για την υπεξαίρεση 37 εκατομμυρίων από την ΠΑΕ ΑΕΚ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και εξαπολύει κατηγορίες κατά εφοπλιστή και επιχειρηματία.Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ανέφερε στην απολογία του ότι όλες του οι κινήσεις έγιναν επειδή ήταν οπαδός της ομάδας, πρόσθεσε πως στην ομάδα χάλασε τα παιδιά που κρατούσε για τα παιδιά του και υποστήριξε ότι άλλοι τον έμπλεξαν με την υπόθεση.

Αναλυτικά ανέφερε τα παρακάτω:

«Την περίμενα πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή, από τότε που έφυγα από την ΠΑΕ ΑΕΚ, γιατί δεν μίλησα ποτέ για το τί έχει συμβεί και τρώω λάσπη από συγκεκριμένη μερίδα ατόμων που δεν είναι ΑΕΚτζήδες.

Το 1987 επέστρεψα στην Ελλάδα από την Ελβετία. Με πλεύρισαν να ασχοληθώ με την ΑΕK, γιατί γνώρισαν τα αισθήματά μου. Μου είπαν να πάρω την ΠΑΕ από το Ζαφειρόπουλο, έναντι 120 εκατομμυρίων δραχμών. Είχα τα χρήματα και συμφωνήσαμε. Μάλιστα, έφτασα στο σημείο να κόψω την επιταγή αλλά η δουλειά χάλασε εξαιτίας ενός συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου. Την περίοδο εκείνη βασίλευε ο Κοσκωτάς, που είχε σαρώσει τα πάντα. Ημουν νεαρός σε ηλικία και πείστηκα να μπω στο μπάσκετ, στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Εδωσα 150 εκατ. δρχ για να πάρω το Γαλακτερό.

Τότε ο Γιώργος Λούβαρης, με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε να πάρω μία σακούλα με 150 εκατ. και άλλα 50 εκατ. από τον πρόεδρο. Και τότε δεν ήμουν τίποτε άλλο από ένας φίλαθλος. Ομως, ούτε τα 50, ούτε τα 150 πήρα. Μια μία κίνηση θα έβγαζα τόσα χρήματα, αλλά δεν τα δέχθηκα. Ο Γρανίτσας (κατέθεσε ως μάρτυρας), που είναι ένας από τους διώκτες μου, είπε ότι χάλασα 1,5 δισ. δρχ για την ερασιτεχνική ΑΕΚ και δεν τα απαίτησα ποτέ. Ηταν τα λεφτά των παιδιών μου και τα έδωσα ως δώρο, ούτε δάνειο ούτε τίποτα. Αυτά τα έκανα γιατί πόναγα την ΑΕΚ.
Το 1992 έφυγα από την ερασιτεχνική και συνεχισα με άλλες δραστηριότητες. Είχα μια εφημερίδα «το Όνομα» και την έκλεισα το 2004, χωρίς να χρωστάω σε κανένα δημοσιογράφο και σε κανένα πιεστήριο. Εμπαινε μέσα αλλά ήμουν εντάξει απέναντι στον κόσμο.

Το 2001 ανέλαβα την ΠΑΕ. Ο εφοπλιστής Καραγιώργης μου είπε ότι αυτός είχε πάρει την ΠΑΕ ΑΕΚ με κάποιους φίλους του, και ότι είχαν βάλει μπροστά τον Σκλαβενίτη. Μου είπε ότι ήθελαν κι εμένα για να ηρεμήσουν τον κόσμο. Πήρα την απόφαση να βοηθήσω και μετά από λίγες μέρες έμαθα ότι συνεταίροι του ήταν οι Λοϊζίδης, Μπούρας και Ταγματάρχης. Επειδή δεν είμαι κοιμισμένος, κατάλαβα ότι ο Σκλαβενίτης είναι αχυράνθρωπος και ότι ετοιμάζονταν για κομπίνα. 37 εκατ. ευρώ θα έπαιρναν στη Netment μέσω των τηλεοπτικών συμβολαίων. Η ΑΕΚ θα ήταν δεσμευμένη για 10 χρόνια και πήγαινε να καταστραφεί. Επρεπε να το αποτρέψω και έτσι ενημέρωσα το μεγάλο ιδιοκτήτη την Ενίκ. Μας είπαν ότι θα μας έδιναν την ομάδα, αλλά εφόσον της επιστραφούν 7 εκατ. στερλίνες, που είχε βάλει. Για την αγάπη μου για την ΑΕΚ, είπα ότι πρέπει να τη βοηθήσουμε. Πήρε το πλειοψηφικό πακέτο 87%.

Είχε στηθεί ένας εφοπλιστής, ένας δικηγόρος και ένας δημοσιογράφος για να πάρουν 37 εκατ. ευρώ και ήρθαν μετά από 1,5 χρόνο και έλεγαν ότι ο Μακης Ψωμιάδης καταχράστηκε λεφτά. Εχω δέκα χρόνια να τα πω αυτά και έρχεται καθένας και με διώκει, λέει ψέμματα και εκβιάζει. Αν ήταν απατεώνας ο Ψωμιάδης, θα είχε πάρει τις επιταγές (τις οποίες προσκόμισε στο δικαστήριο) και θα τα είχε χρησιμοποιήσει. Αυτή είναι η ταυτότητα, ότι ο Ψωμιάδης είναι τίμιος. Μέσα σε μια μέρα αυτές τις επιταγές των 37 εκατ. θα τα είχα κάνει σε μετρητά στο εξωτερικό 25 εκατ., αλλά εγώ τα κρατούσα στο χρηματοκιβώτιο. Οταν ανέλαβα την ΠΑΕ, το πρώτο που έκανα, γνωρίζοντας ότι κάθε ΠΑΕ είναι κουβάς δίχως πάτο, ήταν να βάλω διευθύνοντας σύμβουλο έναν οικονομολόγο, τον Κων. Σωτηρόπουλο. Επειδή δεν του είχα εμπιστοσύνη έβαλα και τον ξάδελφό μου, το Χάρη (συγκατηγορούμενος) για να μην φάω καμιά μαχαιριά.

Ο Χάρης έπαιρνε εντολές από εμένα, αφού πρώτα συμβουλευόμουν τον οικονομολόγο. Αυτός ήταν που είπε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις χρησιμοποιούσαν δοσοληπτικό τραπεζικό λογαριασμό για ευκολία. Ετσι συνεχίσαμε, με την επίβλεψη του Σωτηρόπουλου. Ο λόγος που έβαλα διευθύνοντα σύμβουλο το Χάρη και πρόεδρο των Αντωνόπουλο, ήταν γιατί εγώ δεν μπορούσα.

Υπήρχε ρήτρα σχετική με το ποινικό μητρώο και εγώ τότε είχα καταδίκη 12 ετών, μετά από διαμάχη με τον πρώην υπουργό Κ. Λαλιώτη, για την οποία αθωώθηκα το 2003. Αλλά δεν κρύφτηκα πουθενά. Παντού εμφανιζόμουν, ήμουν το αφεντικό».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ