Συνεχίζεται το μυστήριο με τα ύποπτα διαβατήρια στην πτήση της Malaysia -Ουκρανοί οι δύο νέοι ύποπτοι; - iefimerida.gr

Συνεχίζεται το μυστήριο με τα ύποπτα διαβατήρια στην πτήση της Malaysia -Ουκρανοί οι δύο νέοι ύποπτοι;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ταυτότητα τουλάχιστον τεσσάρων από τους επιβάτες του Boeing της Malaysia Airlines προσπαθούν να εξακριβώσουν oι αρχές της Μαλαισίας προκειμένου να ρίξουν φως στο μυστήριο με την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι, εκτός από τους δύο που ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατηρία (ένα ιταλικό και ένα αυστριακό) στους τέσσερις επιβάτες περιλαμβάνονται άλλοι δύο με ευρωπαϊκά διαβατήρια, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα είναι Ουκρανοί.

Από την πλευρά της η Interpol επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον δύο διαβατήρια που είχαν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της ως κλεμμένα ή απολεσθέντα χρησιμοποιήθηκαν από άτομα που επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, ενώ όπως διευκρίνισε εξετάζονται και άλλα ύποπτα διαβατήρια.

Ανησυχία για τα κενά ασφαλείας

Σύμφωνα με την Interpol δεν έγινε έλεγχος στη βάση δεδομένων της από καμία χώρα σχετικά με τα διαβατήρια ενός Αυστριακού και ενός Ιταλού από τη στιγμή που δηλώθηκαν ως απολεσθέντα μέχρι την αναχώρηση της πτήσης.

«Ενώ είναι πολύ νωρίς για να εικάσουμε ότι μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ των κλεμμένων διαβατηρίων και του αγνοούμενου αεροπλάνου, είναι φανερά πολύ ανησυχητικό το ότι κάποιος μπόρεσε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε διεθνή πτήση χρησιμοποιώντας ένα κλεμμένο διαβατήριο καταχωρημένο στις βάσεις δεδομένων της Ιnterpol», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Οργάνωσης Ρόναλντ Νομπλ.

Οπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, τα δύο κλεμμένα διαβατήρια ανηκαν στον Αυστριακό Κρίστιαν Κότσελ και τον Ιταλό Λουίτζι Μαράνλτι- οι οποίοι, σύμφωνα με τα υπουργεία Εξωτερικών των χωρών τους δεν επέβαιναν στο αεροπλάνο. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, τα εισιτήρια με τα οποία ταξίδεψαν οι κάτοχοι των κλεμμένων διαβατηρίων, είχαν αγοραστεί μαζί.

Η αυστριακή αστυνομία σημείωσε ότι εντόπισε τον Κότσελ ασφαλή στο σπίτι του, ενώ πρόσθεσε ότι το διαβατήριό του είχε κλαπεί πριν χρόνια όταν είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη. Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κανένας Ιταλός δεν επέβαινε στο Boeing, παρότι το όνομα του Μαράλντι περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επιβατών. Η μητέρα του, Ρενάτα Λούτσι, είπε στο Reuters ότι το διαβατήριο του γιου της έχει χαθεί και μάλλον του το είχαν κλέψει στην Ταϊλάνδη το 2013.

Σύμφωνα εξάλλου με την κινεζική εφημερίδα Xiamen Daily ανέφερε ότι ένας από τους ανθρώπους που φερόταν να ταξιδεύει με τη μοιραία πτήση βρίσκεται στο σπίτι του στην Κίνα, ενώ το όνομα στο διαβατήριο δεν αντιστοιχεί στον αριθμό διαβατηρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ