Στα 6,382 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος - iefimerida.gr

Στα 6,382 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

Στα 6
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα στοιχεία για τις επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.Σύμφωνα με την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων ( Βασικό Σενάριο) οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών ανέρχονται συνολικά σε 6,382 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά:

Alpha Bank : 262 εκατομμύρια

Eurobank 2,945 δισ.

Εθνική 2,183 δισ.

Πειραιώς 425 εκατομμύρια

Αττικής 397 εκατομμύρια

Πανελλήνια 169 εκατομμύρια

Διαβάστε την έκθεση της Τράπεζας Ελλάδος εδώ

Διαβάστε όλη την Ασκηση Προσομοίωσης εδώ

Σε ανακοίνωσή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναφέρει ότι αν χρειαστεί είναι έτοιμο να στηρίξει τις συστημικές τράπεζες στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενδυναμώσουν την κεφαλαιακή τους θέση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΤΧΣ έλαβε γνώση των κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως προσδιορίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, και θα παράσχει κεφαλαιακή ενίσχυση, εάν ζητηθεί, προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ως προβλέπεται στον ιδρυτικό του νόμο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος, Αναστασία Σακελλαρίου, δήλωσε ότι το Ταμείο θα στηρίξει τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στην προσπάθειά τους να ενδυναμώσουν την κεφαλαιακή τους θέση, μεταξύ άλλων και μέσω της πρόσβασής τους στις κεφαλαιαγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ