Τροπολογία-σκάνδαλο αλλάζει το νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών - iefimerida.gr

Τροπολογία-σκάνδαλο αλλάζει το νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και προβλέπει αλλαγές στο νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αποτέλεσε το νέο πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ.
Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης και του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας και ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Δημήτρη Παπαδημούλη ζήτησε την άμεση απόσυρση της.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει «απαράδεκτη μεθόδευση, και μαγειρέματα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης», η τροπολογία επιφέρει τρεις ουσιαστικές αλλαγές στον ισχύοντα νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο: μεταθέτει για ακόμα έναν χρόνο την προθεσμία ολοκλήρωσης του αναδρομικού ελέγχου, καταργεί τη ρύθμιση για έλεγχο δύο χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων του εκάστοτε υπουργού και ελαφραίνει τις συνέπειες και τις ποινικές και τις χρηματικές, για όσους οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» θεωρηθούν ανακριβείς.
«Με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με απαράδεκτη μεθόδευση επιχειρείται να επιβάλουν αυτό που θέλουν, προχωρώντας σε ουσιώδεις αλλαγές, όπως αυτή για το σβήσιμο ποινικών ευθυνών», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ