Ο λαός της Κριμαίας παίρνει την κατάσταση στα χέρια του -Στις 16 Μαρτίου ψηφίζει για την προσάρτηση στη Ρωσία - iefimerida.gr

Ο λαός της Κριμαίας παίρνει την κατάσταση στα χέρια του -Στις 16 Μαρτίου ψηφίζει για την προσάρτηση στη Ρωσία

Ο λαός της Κριμαίας παίρνει την κατάσταση στα χέρια του -Στις 16 Μαρτίου ψηφίζου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που ο διπλωματικός πυρετός έχει χτυπήσει «κόκκινο», προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο αδιέξοδο της Ουκρανίας, ο λαός της Κριμαίας θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Το δημοψήφισμα για το στάτους της χερσονήσου, θα γίνει νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, στις 16 Μαρτίου, οι κάτοικοι της περιοχής θα κληθούν να αποφασίσουν για την τύχη της ρωσόφωνης περιοχής που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Ηδη το τοπικό κοινοβούλιο ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εξετάσει το αίτημά τους να προσαρτηθεί η περιοχή στη Ρωσία. Οι επιλογές στο δημοψήφισμα θα είναι προσάρτηση στη Ρωσία ή παραμονή στην Ουκρανία, με ενισχυμένη την αυτονομία που ήδη απολαμβάνει η Κριμαία. Δηλαδή την επιστροφή στην κατάσταση που υπήρχε με το σύνταγμα του 1992, που έδινε στην περιοχή de facto ανεξαρτησία.

Το τοπικό κοινοβούλιο ψήφισε για την επίσπευση του δημοψηφίσματος -είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του μηνός-, με 78 υπέρ και οχτώ απόντες. «Αυτή είναι η απάντησή μας στο χάος και την ανομία στο Κίεβο» δήλωσε ο Σεργκέι Σουβαϊνίκοφ, βουλευτής της Κριμαίας. «Θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας μόνοι μας» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ