Mardi Gras: Το θεότρελο καρναβαλικό φεστιβάλ του εξωτερικού [εικόνες] - iefimerida.gr

Mardi Gras: Το θεότρελο καρναβαλικό φεστιβάλ του εξωτερικού [εικόνες]

Mardi Gras: Το θεότρελο καρναβαλικό φεστιβάλ του εξωτερικού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόκριες και καρναβάλια δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα. Η Τρίτη του καρναβαλιού, που φέτος πέφτει 4 Μαρτίου, γιορτάζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπου οι συμμετέχοντες στην παρέλαση, ντύνονται με στολές και παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης.

Η ημέρα αυτή ονομάζεται «Mardis Gras» ή «Χοντρή Τρίτη» και περιλαμβάνεται στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, που ξεκινούν μετά την ημέρα Θεοφανείων και με αποκορύφωμα την ημέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα και πριν από την Τετάρτη της τέφρας.

Mardi Gras είναι η γαλλική φράση για την «Χοντρή Τρίτη» και αναφέρεται στην πρακτική της προηγούμενης ημέρας να τρώνε πιο πλούσια και λιπαρά τρόφιμα πριν από την τελετουργική νηστεία τη Σαρακοστή, η οποία αρχίζει την Τετάρτη.

Η φωτογράφος του National Geographic Κρίστα Ρόσο, συγκέντρωσε φωτογραφίες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη απαθανατίζοντας τις εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καρναβάλι εξωτερικό Καθαρά Δευτέρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ